Kitą savaitę bendrovės susitiks tartis dėl bendrų veiksmų – planuojama rašyti prašymą ištirti padėtį Lietuvos bankui. Taip pat dalis įmonių galvoja apie viešinimą – taikyti kelių procentų nuolaidas atsiskaitant per mažesnių komisinių prašančius bankus, taip pat gali būti labiau skatinami mokėjimai pavedimu, klientams siūloma įvairių dovanėlių.

„Didžiausia problema yra tai, kad Lietuvoje dalis elektroninių bankų paslaugų nėra reguliuojamos, teisiškai bankas būtų teisus taikydamas ir 50 proc. komisinius už pavedimą. Todėl labiausiai norėtume ne pamokyti vieną ar kitą banką, o Lietuvos banko paprašyti išnagrinėti situaciją”, - teigia interneto parduotuvės „Pirk.lt” vadovas Eduardas Šitikas.

Pasak jo, bankų Lietuvoje taikomi komisiniai – vidutiniškai 2 proc. nuo sumos ir 10 Lt viršutinės ribos – nėra adekvatūs patiriamoms išlaidoms ir yra daug didesni ne tik už įkainius Skandinavijoje, bet ir už mokesčius Latvijoje ar Estijoje.

Lietuvos banko valdybos narys Vaidevutis Geralavičius teigia, kad „visada sveikiname tuos rinkos dalyvius, atkreipiančius dėmesį į tariamas ar įtariamas negeroves, visada esame pasirengę ir panagrinėti, ir padėti”. Pasak jo, galbūt el. parduotuvių iniciatyva paskatins rimtai imtis įkainių klausimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)