Vilniuje mokesčių inspektoriams įkliuvo picerijos vadovai, kurie darbuotojams mokėjo atlyginimus vokeliuose. Tai ne pirmas kartas, kai įkliūva šio tinklo maitinimo įstaiga.

Inspektoriai informaciją apie sostinės Upės g. esančioje maitinimo įstaigoje mokamus vokelius gavo pasitikėjimo telefonu 1882.

Patikrinimo metu, kurį atliko Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija darbuotojai, vienas picerijos darbuotojas prisipažino gaunantis atlyginimą vokelyje, vėliau apie darbo užmokestį vokeliuose prabilo ir dar keturi darbuotojai. Inspektoriai, apsilankę ir piceriją valdančios bendrovės biure, taip pat nustatė kasos darbo organizavimo bei kasos operacijų atlikimo taisyklių pažeidimų.

Nuo 2012 m. balandžio 12 d. iki 2013 m. kovo 15 d. minėtiems darbuotojams buvo apskaičiuota ir išmokėta 12 300 Lt darbo užmokesčio, neįtraukto į bendrovės buhalterinės apskaitos dokumentus.

Kepėjams buvo nustatytas ir mokamas minimalus darbo užmokestis, kurį darbdavys mokėjo grynaisiais arba pervesdavo į asmeninę darbuotojų banko sąskaitą, ir kas mėnesį papildomai mokėdavo nuo 200 Lt iki 500 Lt vokelyje. Padavėja, picerijoje dirbusi puse etato, kas mėnesį gaudavo pusę minimalios algos ir po 200 Lt vokelyje.

Įmonių vadovui gresia baudos iki 20 tūkst. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (382)