DELFI kviečia susipažinti su Viešųjų pirkimų tarnybos duomenimis (VPT) apie didžiausius bendrovės laimėjimus viešųjų pirkimų konkursuose nuo 2010 m.

Kaip rodo portalui DELFI pateikti VPT duomenys, 2010-2015 m. UAB „Nota Bene“ didžiausia finansinė sėkmė (brangiausios sutartys) iš viešųjų pirkimų konkursų aplankė dalyvaujant konkursuose, kuriuos skelbė Lietuvos kariuomenė.

2010 m. sutarčių su Lietuvos kariuomene vertė siekė 140,6 tūkst. eurų, 2011 m. - 127,4 tūkst. eurų, 2012 m. - 2,35 mln. eurų, 2014 m. - 4,95 mln. eurų, 2015 m. - 13,06 mln. eurų.

2013 m. didžiausia verte laimėto viešojo konkurso sutartis sudaryta su Žuvininkystės tarnyba Prie Žemės ūkio ministerijos (289,6 tūkst. eurų). Iš viso šiais metais bendrovė laimėjo viešųjų konkursų už 2,04 mln. eurų.

Per minėtą šešerių metų laikotarpį bendrovei „Nota Bene“ daugiausiai užsitikrinti lėšų pavyko iš Lietuvos kariuomenės. Čia sudarytų sutarčių bendra vertė siekia – 21,23 mln. eurų.

Antroje vietoje pagal perkančiąją organizaciją, su kuria už didžiausią sumą yra sudariusi sutarčių „Nota Bene“ - VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“.

Su ja sudarytų sutarčių vertė siekia 1,69 mln. eurų. Trečioje vietoje – Lietuvos kariuomenės materialinių resursų departamentas – 724 tūkst. eurų. Tiesa, visos sutartys už šią sumą – preliminarios.

Bendrovė „Nota Bene“ viešųjų pirkimų konkursuose yra dalyvavęs ne tik kaip atskiras juridinis asmuo, bet ir kartu su kitomis grupėmis.

VPT duomenimis, 2010-2015 m. periodu kartu su kitomis įmonėmis bendrovė yra laimėjusi konkursų už 1,063 mln. eurų.

Čia bendrovė kartu su užsienio bendrovė „Glass Eels Ltd.“ yra laimėjusį viešąjį konkursą unguriams pirkti. Sutarties vertė – 320,3 tūkst. eurų. Perkančioji organizacija – Žuvininkystės taryba prie Žemės ūkio ministerijos.

Kartu su bendrovėmis „Jėgos linija“ ir „Lucrificus“ laimėta sutartis už 310,1 tūkst. eurų radijo ryšio slopinimo (blokavimo) įrangos, jos diegimo ir priežiūros paslaugoms pirkti. Perkančioji organizacija – Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos.

„Nota Bene“ su užsienio įmone „Zamet glowno“ taip pat yra laimėjusi Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viešąjį konkursą gelbėjimo technikai ir komplektuojamai įrangai pirkti (176,6 tūkst. eurų).

DELFI primena, kad bendrovės „Nota Bene“ visuomenės dėmesio sulaukė po to, kai antradienį, rugpjūčio 30 d., Viešųjų pirkimų tarnyba pranešė nustačiusi, kad Lietuvos kariuomenė, pirkdama virtuvės įrankius, permokėjo 8 kartus. Taip pat nustatyta, kad įrankiais net nėra naudojamasi.

Kaip pranešė VPT, Lietuvos kariuomenė, 2014-aisiais vykdydama 173,8 tūkst. eurų vertės pirkimus, pjaustymo lentelę įsigijo už 180 eurų, kai identiška lentelė parduotuvėje tuo metu kainuoja 28 eurus, duonriekį peilį — už 142 eurus, kurio kaina parduotuvėje – 13 eurų. Kepsniams naudojama šakutė pirkta už 184 eurus, kiaurasamtis — už 70 eurų, galąstuvas — už 103 eurus, peilis mėsai kapoti — už 250 eurų. Sietelis įsigytas už 161 eurą, skirtingų dydžių samteliai — už 243 eurus ir 258 eurus.

Registrų centro duomenimis, „Nota Bene“ priklauso Andriui Jazgevičiui ir įmonei „Nota grupė“. Pastarosios akcijas valdo: Valius Fatėnas, Kęstutis Lesevičius, Vidmantas Šelnys ir Paulius Miežys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (324)