Vyriausybė trečiadienį atidėjo klausimo dėl valstybės garantijos Šiaulių tarptautinio oro uosto paskolai svarstymą.

Apie tai, kad negalės kredituoti oro uosto, bankas liepos 10-ąją pranešė ir "Šiaulių aerouosto" generaliniam direktoriui Jonui Jutkeliui.

"Šiaulių aerouostas" ketino imti 750 tūkst. JAV dolerių (3 mln. litų) paskolą įsiskolinimams už atliktus darbus pagal patvirtintą investicijų programą padengti ir apyvartinėms lėšoms papildyti.

"Šiaulių aerouostas" jau yra gavęs 118 mln. litų paskolų valstybės vardu ar su valstybės garantija. Vien skolos Finansų ministerijai, įskaitant ir mokėtinas palūkanas, birželio 1-ąją siekė 47,2 mln. litų.

Valstybė valdo 67 proc. akcijų, kitas - Šiaulių savivaldybė.

"Šiaulių aerouostas" 1999-aisiais aptarnavo tik 43 civilinius lėktuvus. Iš ūkinės veiklos bendrovė pernai gavo 421,8 tūkst. litų pajamų, išlaidos siekė 18,688 mln. litų.

Visas sukauptas įmonės nuostolis siekia 32,22 mln. litų.

Tarptautinio Šiaulių oro uosto plėtros projektas įtrauktas į Valstybės investicijų 2000-2002 metų programą, kurioje numatyta 3 mln. litų paskola su valstybės garantija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją