Indijos žemės ūkio produkcijos eksporto plėtros tarybos pirmininkas Kumaras Sarangis derybų su "Rosselchoznadzor" vadovu Sergejumi Dankvertu metu kalbėjo, kad Indijos išvežamų į Rusiją maisto produktų dalis, lyginant su visomis tokios produkcijos šalies eksporto apimtimis, siekia vos 1 proc. P

areigūnas pridūrė, kad Indijos įmonės turi galimybių padidinti į Rusiją įvežamos galvijų mėsos kiekius. Be to, K. Sarangis nurodo, kad šalis ketina tiekti daugiau pieno produkcijos ir jūros gėrybių.

Savo ruožtu delegacija iš Tuniso reiškia susidomėjimą galimybėmis eksportuoti į Rusijos rinką alyvuogių aliejų, sūrius, vaisius ir daržoves. S. Dankvertas susitikimo metu kalbėjo apie "Rosselchoznadzor" galimybes leisti eksportuoti pieno produkciją penkioms Tuniso gamintojoms.

Rugpjūčio 7 d. Rusija uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos. Šis embargas galios metus - sprendimas buvo priimtas po Vakarų nustatytų ekonominių sankcijų Maskvai dėl Ukrainoje susidariusios įtemptos padėties. Vėliau iš draudžiamų įvežti prekių sąrašo buvo išbrauktas mailius, pienas be laktozės ir iš tokios rūšies pieno gaminama produkcija, sėklinės bulvės, cukriniai kukurūzai, žirniai, biologiškai aktyvūs maisto papildai ir vitaminai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)