Apie tai pranešta pirmadienį BNS surengtoje spaudos konferencijoje.

Akcijų emisiją įsigijusio Prancūzijos banko "Societe Generale" fondo "Baltic Republic Fund" valdytojas Jamesas Syme'as sakė, kad pagal dydį tai antra investicija Lietuvoje ir ketvirta Baltijos šalyse.

"Į bendrovę "In Your Pocket Ltd." investavome todėl, kad tai dideles perspektyvas turinti įmonė, jau išsiplėtusi į kitų valstybių rinkas", sakė J. Syme'as.

Fondas į Baltijos šalių rinkas jau investavo 55 mln. JAV dolerių (220 mln. litų).

"In Your Pocket" atstovavusios Baltijos šalių finansų maklerio įmonės "Trigon Capital" direktorius Arnoldas Burkovskis sakė, kad tai didžiausia šių metų investicija į naujosios informacijos priemones Baltijos šalyse bei viena didžiausių investicijų į privatų Lietuvos verslą.

"Tinkamai pristatytos ir globalią, strateginę ateities viziją turinčios Lietuvos bendrovės gali sulaukti didelio investuotojų dėmesio", sakė A. Burkovskis.

Gautas lėšas bendrovė planuoja panaudoti plėtimuisi į Vakarų Europą bei interneto paslaugų tobulinimui. J. Syme'o teigimu, dalis investicijų bus skirta bendrovės veiklai mobiliojo ryšio sferoje, kurios lydere ji stengsis tapti.

"Greita informacinių technologijų plėtra suteikia galimybę informaciją gauti operatyviai, tad didelį dėmesį skirsime WAP technologijoms", tvirtino J. Syme'as.

"In Your Pocket", kurios pagrindinė veikla - miesto vadovų leidyba, dar yra sukūrusi interneto svetaines daugiau kaip dešimčiai Rytų Europos miestų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją