Nuosprendis, kuriame kaltu pripažintas šiaulietis, uždarosios akcinės bendrovės akcininkas P. S., įsiteisėjo lapkričio 26 dieną.P. S., būdamas įmonės, kuri užsiima kuro durpių briketų prekyba, vadovu, nuo 2009 iki 2012 metų apgaulingai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą, į ją neįtraukdamas visų ūkinių operacijų, rašoma LR prokuratūros pranešime spaudai.

Kaip rašoma pranešime spaudai, per šį laikotarpį jis realizavo durpių briketų už daugiau nei 1 milijoną 300 tūkstančių litų arba beveik už 400 tūkstančių eurų sumą, tačiau pajamų, gautų už šiuos parduotus durpių briketus, neįformino PVM sąskaitomis faktūromis ir neįtraukė į buhalterinę apskaitą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vadovas, siekdamas, kad bendrovė išvengtų pelno mokesčio sumokėjimo, Šiaulių apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai deklaravo mažesnes sumas apie pajamas ir pelną, taip sumažindamas į biudžetą mokėtiną pelno mokestį.

Dėl gautų pajamų, kurios nebuvo įtrauktos į bendrovės buhalterinę apskaitą, valstybės biudžetui buvo padaryta daugiau nei 86 tūkstančių eurų žala.

Teismas nuteisė bendrovės vadovą, skirdamas jam 26 parų arešto bausmę. Pagal valstybinės mokesčių inspekcijos pateiktą civilinį ieškinį nuteistasis turės sumokėti minėtą, valstybės biudžetui padarytą tūkstantinę žalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)