FNTT nustatė, kad mėsos perdirbimo bendrovės direktorius G. M. keletą metų ne tik vadovavo bendrovei, bet ir dirbo kasininku. Tuo metu dvejas pareigas bendrovėje užėmęs G. M., kaip kasininkas turėdamas savo žinoje visus bendrovės pinigus bei juos valdydamas, 2006–2011 m. laikotarpiu dalimis iš kasos paėmė daugiau nei 2,1 mln. Lt grynųjų pinigų.

Vyriškis privalėjo visiems gryniesiems pinigams išrašyti finansinę operaciją pagrindžiančius dokumentus, tačiau to nepadarė ir nepateikė vyriausiajai buhalterei jokių dokumentų, pagrindžiančių pinigų panaudojimą, be to, susidariusios kelių milijonų litų sumos į bendrovės kasą negrąžino.

Tyrimo metu buvo išaiškinta ir tai, kad finansinių galimybių turinti didelė Kazlų Rūdos mėsos perdirbimo bendrovė vengė sumokėti 474 tūkstančius litų mokesčių. Nustatyta, kad Marijampolės apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai buvo teikiamos deklaracijos, kuriose buvo deklaruoti mokėtini mokesčiai, tačiau bendrovė ilgą laiką vengė juos sumokėti.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad bendrovės vadovui už mokesčių nesumokėjimą gali būti skirta iki 6 metų laisvės atėmimo bausmė, o už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą gali būti skirta iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Mėsos perdirbimo bendrovei, kaip juridiniam asmeniui, už mokesčių vengimą gali būti skirta bauda, apribota jos veikla ar likviduota pati bendrovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)