Pagal Vyriausybei pateiktą, Finansų ministerijos paruoštą projektą būtų numatyta, kad pagrindinės sąskaitos paslaugų krepšelį sudarytų: mokėjimo sąskaitos atidarymas ir aptarnavimas; lėšų įmokėjimas ir gaunamų mokėjimų įskaitymas; kredito pervedimai, įskaitant įmokas; tiesioginis debetas; mokėjimo priemonių išdavimas ir aptarnavimas; grynųjų pinigų išmokėjimas bankomatuose ir skyriuose.

Nurodoma, kad Lietuvos bankas turės nustatyti komisinį mokestį, kurio negalės viršyti bankų įkainiai už pagrindinę sąskaitą.

Taip pat priėmus įstatymo pakeitimus Lietuvos bankas turės nustatyti minimalų pervedimų skaičių ir pinigų išsigryninimo sumą, kuri turėtų įeiti į pagrindinės sąskaitos paslaugų krepšelį. Asmenims, kuriems yra skiriama piniginė socialinė parama, būtų taikomas perpus mažesnis komisinis mokestis. Lietuvos bankas peržiūrėti komisinio mokesčio dydį galėtų kasmet.

Taip pat Vyriausybės posėdyje bus svarstoma ir dėl kitų pakeitimų, susijusių su komerciniais bankais ir jų klientais.

Siūloma sumažinti mokėtojui tenkančių nuostolių dėl neteisėto mokėjimo priemonės panaudojimo sumą nuo 150 eurų iki 50 eurų.

Norint įgyvendinti naują Direktyvą norima kartu sureguliuoti tarpbankinius mokesčius iš kortelės aptarnaujančio banko už operacijas, atliekamas išduotomis kortelėmis. Už vienetinius pavedimus debeto kortele siūloma nustatyti maksimalų 0,2 proc. sandorio vertės mokestį, o už atsiskaitymus kredito kortele – maksimalų 0,3 proc. sandorio vertės mokestį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)