Liko tik patys brangiausi variantai. Pajūrio verslininkai ir privačiai apgyvendinimo paslaugas teikiantys asmenys trina rankomis - šį savaitgalį prie jūros atvažiuos beveik visa Lietuva.

Pasak dienraščio, tokią išvadą leidžia daryti nakvynės paieškos sistemos duomenys. Palangoje viešbučių ir privačių apartamentų užimtumas siekia nuo 83 iki 89 proc., Šventojoje - 90 proc., Neringoje - 80-92 proc., net Klaipėdoje - 78 proc. Tačiau tai ketvirtadienio duomenys. Tikėtina, kad penktadienį užimtumas bus dar didesnis.

Kaip rašo „Vakarų ekspresas“, ketvirtadienį keturių asmenų šeimai rasti nakvynę šiam savaitgaliui dar buvo galima. Šventojoje buvo likę keli nameliai Kopų gatvėje, kuriuose nakvynė kainuoja apie 90 litų. Tik juose nėra jokių patogumų. Visi kiti variantai kainuoja po 300 litų už naktį. Neringoje taip pat dar buvo galima rasti nakvynę keliuose viešbučiuose.

Kebliausia dėl nakvynės Neringoje
Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, šį savaitgalį pajūryje pagrindinis veiksmas vyks Nidoje, Palangoje ir Šventojoje.

Neringoje šurmuliuos tarptautinis folkloro festivalis, veiks senųjų amatų, kulinarinio paveldo mugė, o Šventoji pasiskelbė Joninių sostine, tad joje taip pat gausu renginių, koncertų, atrakcijų.

Kone kebliausia padėtis dėl nakvynės vietų Neringoje, kur jau prieš dvi savaites kambariai didžiuosiuose viešbučiuose buvo rezervuoti.

„Tikrai žmonės turėtų paskubėti bandyti rasti nakvynę privačiame sektoriuje, nes svečių namai, viešbučiai – jau pilni. Juos užpildys ir atvyksiantys folkloro festivalio dalyviai iš visos Lietuvos, Estijos, Austrijos, Baltarusijos, Norvegijos. Privačiame sektoriuje dar galima bandyti gauti kambarį, tačiau vienai nakčiai vargu ar pavyks, verslininkai daugiausia nori, kad žmonės apsistotų visam savaitgaliui“, - LŽ pasakojo Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Neringa Gecevičiūtė.

Pasak „Lietuvos žinių“, apsistoti visą ilgąjį savaitgalį nuo penktadienio iki pirmadienio gali kainuoti tikrai nemažai: Nidoje už parą apartamentuose dviem prašoma nuo 130 iki 345 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)