JAV Prekybos rūmų Europos ir Eurazijos departamento vykdomasis direktorius Gary Litman mano, kad Verslo tarybos įsteigimas - tai ženklas, bylojantis apie JAV Prekybos rūmų ir jų kompanijų - narių ilgalaikius įsipareigojimus plėsti Lietuvos ir Jungtinių valstijų verslo ryšius.

Pasak ambasados pranešimo, Verslo taryba plės prekybinį bei investicinį bendradarbiavimą su Lietuva, skleis informaciją apie dvišalę prekybą bei investicijas, patars abiejų šalių kompanijoms apie verslo ir administravimo papročius abiejose šalyse, bandys įtakoti šalių vyriausybių komercinę politiką.

Numatoma periodiškai organizuoti JAV kompanijų - tarybos narių - susitikimus su JAV viešinčiais Lietuvos pareigūnais, leisti informacinį biuletenį.

JAV Prekybos rūmai - viena pagrindinių JAV verslo organizacijų, vienijanti apie 3 mln. JAV verslo įmonių bei apie 1200 JAV profesinių sąjungų bei asociacijų, turinti 84 atstovybes užsienio šalyse, įskaitant ir Vilniuje.

Pasak pranešimo, nei Latvija, nei Estija analogiškos verslo struktūros JAV neturi. Iš Vidurio ir Rytų Europos regiono šalių tokiu aktyviu organizaciniu JAV kompanijų dėmesiu gali pasigirti tik Čekija, Lenkija bei Vengrija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją