Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad dvi parduotuves Klaipėdoje turinti bendrovė už parduotus moteriškus drabužius neišmušdavo elektroninių kasos aparato čekių. Paskaičiuota, kad 2014 metais į bendrovės apskaitą nebuvo įtraukta daugiau nei 940,9 tūkst. Lt (272,5 tūkst. eurų) gautų pajamų ir daugiau nei 197,5 tūkst. Lt (57,2 tūkst. eurų) mokėtino pridėtinės vertės mokesčio.

Vengdama mokėti pridėtinės vertės ir pelno mokesčius, uostamiesčio bendrovė Valstybinei mokesčių inspekcijai vienuolika mėnesių pateikinėjo tikrovės neatitinkančias nustatytos formos pridėtinės vertės mokesčių deklaracijas, kuriose įrašydavo neteisingus duomenis apie gautas pajamas, rašoma FNTT pranešime.

Ikiteisminio tyrimo metu bendrovės vadovė atlygino per vienuolika mėnesių valstybei padarytą žalą ir sumokėjo į biudžetą 194,5 tūkst. Lt (56,3 tūkst. eurų) pridėtinės vertės mokesčio.

Baigtą ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu įtariamos prekeivės baudžiamoji byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)