„Ikea“ atšaukia iš rinkos šiuos šokoladinius produktus, nes jie nėra tinkami vartoti asmenims, turintiems alergiją ar padidėjusį jautrumą lazdynų ir (ar) migdolų riešutams.

Pranešime nurodoma, kad prekių saugumas ir kokybė yra didžiausi bendrovės prioritetai, todėl šie produktai atšaukiami iš rinkos visose šalyse, kuriose jų galima įsigyti.

Lazdynų ir migdolų riešutų pėdsakų šiuose šokoladiniuose produktuose buvo pastebėta ir anksčiau, todėl tapo akivaizdu, kad jie nėra tinkami vartoti tokiems riešutams alergiškiems žmonėms.

Šių prekių etiketėse nurodyta produkto informacija nėra visiškai tiksli ir yra tikimybė, kad prierašas „Sudėtyje gali būti...“ pirkėjus gali klaidinti. Kai kuriose šalyse šis prierašas buvo pripažintas neatitinkančiu vietinių teisės aktų.

Nurodoma, kad vadovaudamasi aukštais saugumo ir kokybės standartais bendrovė nusprendė išimti nurodytus šokoladinius produktus iš prekybos visose šalyse, kuriose jais prekiaujama, net jei tie produktai atitinka šalies įstatymus.

Nurodyti šokoladiniai produktai yra saugūs ir nekelia pavojaus tiems, kas nėra alergiški ir neturi padidėjusio jautrumo lazdynų bei migdolų riešutams. Kol kas nėra gauta pranešimų, kad šių produktų vartojusiems pirkėjams buvo pasireiškusi alerginė reakcija.

Visi pageidaujantys gali grąžinti minėtuosius šokoladinius produktus į „Ikea“ parduotuvę ir atsiimti už juos sumokėtą sumą.

6 rūšių šokoladiniai produktai, kuriuos išimame iš prekybos:
CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR 180 g(Šokoladiniai saldainiai su bruknių ir mėlynių įdaru)
CHOKLAD LJUS UTZ 100 g(Pieninis šokoladas)
CHOKLAD NÖT UTZ 100 g(Šokoladas su lazdynų riešutais)
GODIS CHOKLADKROKANT 450 g(Pieninio šokolado saldainiai su karamele)
GODIS CHOKLADRÅN 168 g(Vafliniai saldainiai su šokoladu)
CHOKLADKROKANT BREDBAR 400 g(Šokoladinis kremas su karamelės gabalėliais)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)