Panašu, kad tokia medžioklė šiuo metu Lietuvoje tapo dar viena pelningo verslo sritimi. Visoje Europoje, kur fiksuojamas vienoks ar kitoks nedarbo lygis, trūksta darbuotojų. Labiausiai reikalingi fiziškai pajėgūs vyrai ir moterys.

Senėjančiai Europai reikia jaunų lietuvių

Savo atstovybę Mažeikiuose neseniai atidariusi agentūra „European Training & Testing Lithuania” atsiliepia į šį rinkos poreikį. Anot agentūros vadybininkės Inesos Bogužaitės, prognozuojama, kad panašių techninių darbuotojų įvairiose Europos šalyse tik dar labiau trūks. Dėl to įmonė „European Training & Testing Lithuania” turi biurų visoje Europoje, padeda darbdaviams surasti darbuotojus, o darbuotojams siūlo mokymus ir darbo vietą.

Panaši tarptautinė įdarbinimo agentūra „Headex“ darbuotojų ieško, platindama skelbimus Mažeikių daugiabučių laiptinėse. Skelbimuose tvirtinama, kad „Headex“ yra tarptautinė įmonių grupė, teikianti profesionalaus darbdavio paslaugas Lietuvoje ir Europoje. Šios įmonės klientai, kaip tvirtinama – pasaulyje žinomos kompanijos, o įmonėje dirba daugiau kaip tūkstantis darbuotojų.

Pasak vadybininkės, daugelyje Europos šalių trūksta kvalifikuotų techninių darbuotojų. Olandija esą kenčianti nuo senėjimo, sienas darbuotojams iš užsienio atidarė ir Vokietija. Panašios problemos pastebimos Prancūzijoje ir Belgijoje.

Vokietijoje žadamas nemokamas būstas

Spalio mėnesį „Headex“ savo partneriui Vokietijoje ieškojo krovėjų-rūšiuotojų. Reikalavimai šiems darbuotojams – kad turėtų didelį norą dirbti ir užsidirbti, būtų fiziškai stiprūs, pajėgūs ir ištvermingi, turėtų didelę fizinio darbo patirtį bei pozityviai mąstytų. Šių savybių žmonėms siūloma 4–7 tūkstančių litų mėnesinis atlygis, nemokamas ir kokybiškas gyvenamasis būstas, reguliarios atostogos. Dargi įspėjama, kad įdarbinimo mokesčio už tai agentūra neprašys.

„Headex“ Lietuvos bedarbius įdarbina Vokietijoje, Norvegijoje, Olandijoje. Reikia pakuotojų, vairuotojų. Pagal skelbimą paskambinęs telefonu žmogus kviečiamas į pokalbį, o jau tada sprendžiama – tinkamas jis ar ne. Betgi ir tinkamu pripažintas žmogus vėliau gali pasirodyti netinkamas. „Rizika nuvažiavus visada išlieka. Nepadirbsi – važiuosi namo“, – sakė įdarbinimo agentūros darbuotoja. Mažeikiškius ji kviečia į atstovybes Vilniuje, Klaipėdoje arba Kaune – kaip kam patogiau.

Naftos perdirbimo bendrovei „ORLEN Lietuva“ prieš kelerius metus paskelbus darbuotojų mažinimo, arba personalo optimizavimo, politiką ir šiemet atleidus daugiau kaip pusantro šimto darbuotojų, tai pajuto kitos įmonės, Mažeikių darbo birža ir privačios įdarbinimo agentūros. Statybinių organizacijų, anksčiau gaudavusių užsakymus bendrovėje „ORLEN Lietuva“, teigia, kad naftos perdirbimo bendrovėje jiems darbo nebeliko – investicijos sustabdytos.

Bedarbių sumažėjo

Darbo skelbimas
Rajone atsiradusios laisvą darbo jėgą bandoma suvaldyti naujai atsivėrusiais kanalais. Daugiabučių laiptinių skelbimų lentose – kvietimai dirbti užsienyje, pašto dėžutėse – įdarbinimo kampanijų skrajutės. Darbas užsienyje siūlomas ir per vietinę žiniasklaidą.

Tai jau atsiliepė vietos darbo rinkai. Telšių teritorinės darbo biržos Mažeikių skyriaus vedėja Alfreda Normantienė džiaugiasi, kad nedarbo lygis rajone sumažėjo. Kita vertus, daugiau kaip pusė darbo vietų lieka neužimtos – arba nėra norinčių dirbti, arba bedarbiams trūksta atitinkamos kvalifikacijos.

„2014 metų spalio 1 dieną Telšių teritorinės darbo biržos Mažeikių skyriuje registruoti 4554 bedarbiai, nedarbo lygis – 12,85 procentų. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, registruoto nedarbo rodiklis ženkliai sumažėjo – 3,72 proc. punktais. Per 9 šių metų mėnesius pasiūlėme 3588 laisvas darbo vietas. Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, remiančias gyventojų užimtumą, nukreipti 1573 asmenys“, – sakė Mažeikių darbo biržos vadovė.

Statybininkų trūksta ir provincijoje

Vienos kurios nors rajono įmonės, kuri būtų į rinką paleidusi didžiausią bedarbių skaičių, darbo biržos vadovė įvardinti negalėtų. Asmenys, kurie registruojasi biržoje, anot jos, yra atleisti iš įvairių įmonių. 40 procentų visų bedarbių vyresni nei 50 metų, 9 proc. – jauni žmonės iki 25 metų, 12 proc. – jaunimas iki 29 metų amžiaus.

Įsidarbinti Mažeikiuose sunkiausia pedagoginį išsilavinimą turintiems bedarbiams, reklamos specialistams, socialinius mokslus baigusiems asmenims.

Labiausia naftininkų mieste trūksta kvalifikuotų įvairių profesijų statybininkų, tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonės vairuotojų. „Negalime šiuo metu patenkinti darbdavių, kurie ieško gerai anglų ir rusų kalbas mokančių vadybininkų“, – sakė A. Normantienė.

Į šias vietas pastaruoju metu pretenduoja ne vien Europos piliečiai, bet ir iš ekonominį stabilumą praradusios Ukrainos bėgantys specialistai. Trys jų jau dirba automobilių servise.
Į Telšių teritorinės darbo biržos Mažeikių skyrių rajono darbdaviai kreipiasi, prašydami leidimų įdarbinti užsieniečius. Dažniausia prašoma leidimo įdarbinti Baltarusijos ir Ukrainos piliečius tarptautinio krovinių pervežimo vairuotojais.

Siūlo darbą garsiose gamyklose

Montuotojai
Darbo ieškantiems ar savo darbo vieta, užmokesčiu nepatenkintiems žemaičiams irgi rodoma Vakarų kryptimi. Rugsėjo pirmąją Mažeikiuose duris atvėrė tarptautinės įdarbinimo ir mokymo agentūros „European Training & Testing Lithuania” biuras.

Šią nuo 2011 metų olandų akcininkų valdomą Kaune veikiančią agentūrą domina anglų kalbą mokantys ir techninę patirtį turintys vyrai. Jiems siūlomas pastolių montuotojų darbas Olandijoje ir Belgijoje, žinomose pramonės gamyklose vykstančiuose projektuose. Tarp šių gamyklų minimos „Esso“, „Neste Oil“, BASF, „Shell“, „Total“, „Vopak“, BP ir kitos. Ieškomi ir kiti techninę darbo patirtį turintys specialistai: izoliuotojai, pramoniniai dažytojai ir kt.

Pagal skelbimą agentūros filialą susiradę vyrai biure užpildo reikiamus dokumentus, čia patikrinamos ir jų anglų kalbos žinios. Pasirinkti yra iš ko, nes ieškantiems darbo žmonėms visos „European Training & Testing Lithuania” teikiamos paslaugos – nemokamos. Jei kandidatas pasirodo tinkamas, jis siunčiamas testuotis į Kauną. Čia jų darbo patirtį bei kompetencijos lygį įvertina profesionalus instruktorius. Vėliau kandidatai siunčiami laikytis tarptautinį darbų saugos egzaminą (VCA).

Po sėkmingai išlaikyto egzamino jiems suteikiamas 10 metų galiojantis diplomas, vyrai išsiunčiami į darbus.

Mažeikiškiai užplūdo Kauną

Poreikis įsteigti biurą Mažeikiuose, anot atstovybės vadybininkės I. Bogužaitės, kilęs dėl to, kad į Kauno agentūrą pastaruoju metu plūstelėjo daug mažeikiškių. Jų patogumui ir atidaryta atstovybė – nereikia keliauti į Kauną vien tam, kad sužinotum, ar esi tinkamas.

„Ateina įvairūs – kai kurie jų neturi patirties, bet tai ne bėda – juos parengiame, instruktuojame, supažindiname su būsimu darbu. Jauni – aštuoniolikmečiai, devyniolikmečiai – irgi domisi, tačiau dauguma jų dar neturi rimtos motyvacijos dirbti. Jiems labiau rūpi linksmybės. Kiek jie motyvuoti ir nori dirbti, paaiškėja per pokalbį“, – sakė I. Bogužaitė.

I. Bogužaitė gyrė gerą pastolių montuotojų darbo ritmą – po dviejų darbo mėnesių suteikiamos dviejų savaičių atostogos. Savaitgaliais dirbti niekas neverčia, nebent darbuotojas pats nori padirbėti ir daugiau užsidirbti, nes šeštadienį ir sekmadienį valandinis tarifas didesnis.

„Tai – geras darbas. Jam reikalingi ne vien fiziniai, bet ir protiniai gebėjimai. Jį dirbančiam žmogui keliami profesiniai reikalavimai, reikia mokėti anglų kalbą. Todėl ateina ir su aukštaisiais. Lietuvoje susirasti labai gerai apmokamą darbą sunku“, – aiškino I. Bogužaitė.

Žadama nuo 9 iki 14 eurų per valandą

Atrankos proceso metu, kandidatai reitinguojami atsižvelgiant į sukauptą darbo patirtį, anglų kalbos lygį bei gabėjimą vadovauti komandai. Į darbus vyrai siunčiami komandomis po tris. Lyderio gebėjimais pasižymintis, gebantis vadovauti komandai, jau turintis patirties pastolių montuotojas gali tikėtis uždirbti 12–14 eurų per valandą. Šiek tiek mažiau – nuo 9 iki 11 eurų – žadama žmogui, kuris turi nemažai patirties ir kuris prireikus galėtų dirbti jau minėtoje pozicijoje.

Tas, kurie geba pažinti ir paduoti montavimo detales darbo metu, uždirbs mažiausiai. Toks vyras priimamamas į darbą pagalbiniu darbininku, jis gali uždirbti 7–9 eurus per valandą.

Būna atvejų, kad baigusiems kursus vyrams tenka laukti darbo pasiūlymo, kartais net iki kelių mėnesių. Taip nutinka nedažnai, dažniausiai – žemiausios kvalifikacijos pagalbiniams darbuotojams, kurie mokymų metu nerodo motyvacijos ir tikisi lengvų pinigų. Todėl pirmiausia, esant užsakymui iš užsienio užsakovų, išsiunčiami darbščiausi ir geriausiai mokymosi laikotarpiu pasirodę kandidatai.

Šio metu įmonėje „European Training & Testing Lithuania“ dirba 155 pastolių montuotojai iš Lietuvos, apie 80 procentų iš jų darbą užsienyje turi ištisus metus.

Kompanija „European Training & Testing Lithuania” visuomet ieško tokių darbuotojų, kurie nori tobulėti ir kelti savo kavlifikaciją. Todėl kartą per metus darbuotojams suteikiama galimybė įrodyti išaugusį savo kvalifikacijos lygį bei pasididinti valandinį darbo užmokestį. Juos įvertina į Olandiją atvykęs instruktorius. „Savo darbuotojams, kartą per mėnesį, organizuojame „Steigerbouwe A“ egzaminą Kaune, šis diplomas taip pat prisideda siekiant uždirbti daugiau“, – aiškino I. Bogužaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)