Remiantis „The Guardian“ skelbiama informacija, keletas I. Trump priklausančio Indonezijos fabriko darbuotojų tikino, kad, neatsižvelgiant į milžinišką gamybos mastą, jiems mokamas atlygis yra vienas iš žemiausių visame Azijos regione.

Anot Britanijos dienraščio, žmonės skundžiasi, kad gaudami tokią skurdžią išmoką, nepajėgia išlaikyti šeimų. Darbuotojai taip pat paminėjo kompensacijas, siūlomas už tai, kad, sušlubavus sveikatai, užuot informavę apie ligą, ateitų į darbą.

Kaip rašo presstv.ir, žinia apie nepatenkintus darbuotojus pasklido praėjus vos savaitei po to, kai policija suėmė kovos už darbo žmonių teises aktyvistus, inicijavusius tyrimą dėl galimo netinkamo elgesio su darbuotojais atvejų viename Kinijos fabrike, kuriame siuvama I. Trump prekės ženklo avalynė.

Aktyvistų grupė tvirtina nustačiusi daugybę darbo tvarkos pažeidimų, įskaitant iš vadovų girdimus žodinius įžeidinėjimus ir moterų teisių pažeidimus. Jie atkreipė dėmesį ir į atlyginimus – jie yra mažesni už oficialiai patvirtintą minimalią Kinijos algą.

Indonezijos fabriko darbuotojų skundai labai panašūs, tik jų algos dar žemesnės nei minėtame Kinijos fabrike.

Alia prisistačiusi darbuotoja tvirtina nė nesvajojanti kada nors išsimokėti visas susidariusias skolas.

Moteris jau ne vienus metus dirba fabrike „PT Buma Apparel Industry“, siuvančiame įvairių prekių ženklų, įskaitant ir I. Trump, drabužius.

Deja, kartu su vyru moteris lig šiol gyvena bendrabutyje, atskirai nuo vaikų, ir kas mėnesį moka 30 JAV dolerių (maždaug 26,7 euro) kambario nuomą.

Pasak Alios, vaikai gyvena su močiute, iki kurios namų motociklu galima nuvažiuoti per kelias valandas, tad, jei atsiranda pinigų benzinui, kartą per mėnesį pavyksta ten nuvykti.

Ivanka Trump

Moteris su apgailestavimu svarstė, kad darbo ir laisvalaikio balansu, apie kurį taip užtikrintai kalba I. Trump naujoje knygoje apie moterų problemas, ji laikytų galimybę dažniau nei kartą per mėnesį aplankyti vaikus.

Alia tėra viena iš begalės Indonezijos fabrike dirbančių moterų. Remiantis regiono darbuotojų apskaitos valdybos duomenimis, iš viso fabrike šiuo metu dirba 2 759 darbuotojai; trys ketvirtadaliai iš jų – moterys. Ji per mėnesį uždirba kiek daugiau nei 170 JAV dolerių.

I. Trump stengiasi negirdėti triukšmo

I. Trump teko susidurti ir su boikoto akcija, nukreipta prieš asmeninę madingų drabužių liniją, ir su kritika dėl pritarimo tėvo, kaip šalies prezidento, veiksmams.

Prezidento dukra sako, kad akivaizdžiai negatyvus visuomenės nusiteikimas jos ir jos tėvo atžvilgiu ją gerokai nustebino.

„Jaučiu didelį priešiškumą, jo nesitikėjau“, – sakė I. Trump rytinėje pokalbių laidoje „Fox & Friends“.

„Tam tikri kliuviniai ir kritika tikrai išmušė mane iš vėžių“, – kalbėjo I. Trump ir pridūrė, kad šiuo metu tiesiog stengiasi nesukelti dar daugiau kivirčų ir negirdėti viso kilusio triukšmo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)