Apie tai DELFI papasakojo į poilsio namus „Žilvinas“ atvykę vilniečiai. Anot poilsiautojos Linos, nepakenčiamas triukšmas sklinda iš dviejų paplūdimyje veikiančių kavinių.

„Mes eidavome naktimis į kavines prašyti, kad muziką šiek tiek pritildytų, nes vėjas nuo jūros atneša dundesį – nieko. Per priėmimo valandas apie tai kalbėjau su meru, jis prižadėjo, kad problemą spręs, bet niekas nepasikeitė. Juk įstatymai galioja visoje Lietuvoje, naktį turi būti tylu, bet Palangoje kažkodėl – ne“, - pasakoja Lina.

Ji yra pasipiktinusi, kad naktį kultūringiems poilsiautojams nepavyksta pailsėti, nes apsvaigęs jaunimas nori linksmintis.

„Poilsio namų gyventojai yra kreipęsi į policiją, nežinau, kiek kartų mes į policiją skambinome. Gal tuo momentu, kai pareigūnai atvyksta, muzika pritildoma, bet vos jie išvažiuoja, vėl tas pats. Mes patiriame tikrą košmarą, lyg kaimynas kaltų su plaktukų visą naktį“, - dėstė pašnekovė.

Pasak jos, dabar ji su vyru laikinai iš Palangos išvažiavo ir ten paliko jaunuolį sūnų, tačiau penktadienį jis pranešė, kad triukšmas baigėsi tik pusę septynių.

„Sūnus bando miegoti su ausų kimštukais. Kiek teko keliauti, niekur tokio absurdo nematėme, ta kalanti muzika kaip psichologinis teroras. Planavome būti tris savaites, ruošėmės važiuoti nuo pirmadienio ir su siaubu laukiame, negi vėl reikės policiją kviesti? Pasibaisėję ir kiti atvykusieji, ar tai kurortas? Palanga gi ne Ibisa“, - kalbėjo moteris.

Viešbučio „Žilvinas“ vadovė Ramunė Mickuvienė DELFI dėstė, jog problema žinoma.

„Policijai yra parašytas skundas dėl garsios muzikos, kiek man žinoma, dėl triukšmo lygio daugiau niekas nebesiskundžia. Praėjusią savaitę buvo du vakarai, kai nuo jūros pusės ėjo net ne garsas, o dundesys, girdėjosi bosai. Atrodo, kad dabar viskas tvarkoje, nebent triukšmas fiksuotas naujai, bet aš apie tai negirdėjau“, - trumpai pasikalbėti sutiko vadovė.

Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Danutė Mikienė teigia, kad pažeidėjai yra baudžiami bet ne visi padaro išvadas.

„Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarko skyriaus darbuotojai kiekvieną vasaros savaitgalį dirba ir nuolatos kontroliuoja, kaip yra laikomasi Triukšmo prevencijos taisyklių Palangos miesto ir paplūdimio teritorijoje.

Po kiekvieno svaitgalio budėjimo Palangos miesto policijos pareigūnai taip pat persiunčia Viešosios tvarkos skyriui medžiagas dėl triukšmo prevencijos taisyklių pažeidimų. Pažeidėjai yra baudžiami, tačiau ne visi padaro išvadas. 

Įsigaliojus dviem nuobaudoms už Prekybos viešosiose vietose taysyklių pažeidimus toje pačioje vietoje, Savivaldbybė sprendžia klausimą dėl leidimo prekiauti ar teikti paslaugas Palangos miesto savivaldybės viešosiose vietose panaikinimo“, komentare rašo D. Mikienė.

Palangos viešosios policijos viršininkas Gintautas Pocevičius sako, jog kavinės tiek pajūryje, tiek mieste jau baustos ne kartą.

„Kiekvienu konkrečiu atveju pareigūnai reaguoja į pranešimą, patruliuojant – ir nebūtinai į pranešimą, jeigu tai pasitvirtina, vienu atveju įspėjama, jeigu muzika pritildoma, klausimas išsprendžiamas taikiai, jeigu ne – sprendžiamas atsakomybės klausimas“, - dėstė G. Pocevičius.

Anot jo, yra verslo subjektų, kurie net ir gavę nuobaudų nesilaiko tvarkos, nusprendžia rizikuoti ir tikisi nebūti pagauti.

„Ši problema yra įsisenėjusi ir nuobauda nepasiekia nuobaudai keliamų tikslų, priešingu atveju nubaustieji toliau tvarkos nepažeidinėtų. Tai rodo, jog kažkas yra ne taip, ar nuobaudos per švelnios, ar pažeidėjai piktybiški“, - kalbėjo G. Pocevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (464)