„Šiuo metu mes esame uždarę sienas. Manau, kad konkurencija yra labai svarbi ir turime apsvarstyti importo apsaugos panaikinimą, – teigė Ch. Majer, kurią cituoja norwaypost.no.

Šiuo metu vienas didmenininkas Norvegijoje planuoja įsigyti naują tinklą „ICA“. Tai reikštų, jog Norvegijoje liks trys pagrindiniai parduotuvių tinklai, o į tokią rinką itin sunku patekti.

„Mūsų šalyje konkurencija nėra pakankama. Norvegija yra vienintelė šalis, kurioje nėra užsienio įmonių prekybos tinklų arba jiems tiesiog neįmanoma įsitvirtinti rinkoje“, - kalbėjo ji.

Ch. Meyer mano, kad subsidijos galėtų pakeisti dabartinę importo apsaugą, o tai užtikrintų, jog Norvegijos ūkininkai nedarytų įtakos užsienio įmonių įsitvirtinimui šalyje.

Ūkininkų asociacija visiškai nesutinka su tokia nuomone.

„Mes jau importuojame 60 procentų maisto, kurį valgome. Taigi nėra tikslo didinti šį skaičių“,- teigė ūkininkų asociacijos generalinis sekretorius Peras Skorgas.

Tačiau ūkininkai mano, jog Ch. Meyer pozicija, siekiant didinti konkurenciją, yra sveikintina – jų nuomone, trys prekybos centrų tinklai tokiai šaliai yra tikrai per mažai.