Vykdyta Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovaujama jungtinė policijos operacija, kurioje dalyvavo Generalinės prokuratūros prokuroras, Europolo, Kauno ir Vilniaus bei Kriminalistinių tyrimų centro policijos pareigūnų ir ekspertų pajėgos.

Sulaikyti šeši įtariamieji, Lietuvos piliečiai, kai kurie jų gerai žinomi policijai. Trys iš jų suimti.

Nusikaltimų organizatorius suimtas trims mėnesiams, spaudos konferencijoje penktadienį Policijos departamente Vilniuje pranešė laikinasis Kriminalinės policijos biuro viršininkas Andžejus Roginskis.

Slapta operacija buvo įvykdyta liepos 13 dieną.

„Vienu metu skirtinguose šalies miestuose buvo atliekami sulaikymai ir kratos. Buvo pakviesti Europolo pareigūnai,kurie teikė paramą. Tyrimas buvo pradėtas 2015 metais, kuomet įvedus eurą, buvo pastebėtos naujų pavyzdžių klastotės. Mastas mus neramino“,– sakė A.Roginskis.

Policijos departamentas pranešė, jog buvo vykdyta Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovaujama jungtinė policijos operacija, kurioje dalyvavo Generalinės prokuratūros prokuroras, Europolo, Kauno ir Vilniaus bei Kriminalistinių tyrimų centro policijos pareigūnų ir ekspertų pajėgos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)