Jungtinės Karalystės pyktį pakurstė Ukrainoje prie sienos su Rusija prorusiškai nusiteikusių separatistų numuštas Malaizijos oro linijų keleivinis lėktuvas, skelbia telegraph.co.uk.

Europos Sąjunga antradienį, liepos 22 dieną, pritarė sprendimui sudaryti sąrašą rusų, kuriems po tragedijos Ukrainoje, per kurią žuvo 298 žmonės, bus pritaikytos griežtos finansinės sankcijos.
Jungtinės Karalystės vyriausybės atstovai atsisako įvardyti, kurie oligarchai patenka į taikinį, nes už tokios informacijos nutekinimą grėstų skubus „kapitalo nutekėjimas“.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Davidas Cameronas pritarė ES sprendimui, tačiau paragino ir kitas ES valstybes, įskaitant Prancūziją ir Vokietiją, „padaryti daugiau“ ir sutikti su dar griežtesnėmis ekonominėmis bausmėmis Rusijos šaliai.

ES pareigūnai renkasi ketvirtadienį, tada ir aptars trečiojo etapo sankcijas Rusijai, kuriose greičiausiai numatyti griežti finansinių paslaugų, prekybos ir energijos eksperto bei importo draudimai.

Paklaustas, ar Rusijos oligarchai jau pradėjo atsiimti savo pinigus iš Londono, premjero atstovas pareiškė: „Priemonės, kurių buvo imtasi prieš konkrečius asmenis ir bendroves, tiesiogiai susiję su kapitalo srautais, kuriuos dabar matome visoje Europoje, įskaitant ir Londoną. Būtent tai dabar ir vyksta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)