Pasak dienraščio "Lietuvos rytas", maksimalią kainą "Hansabank" sutinka mokėti, jeigu Vyriausybė prisiimtų įsipareigojimus ne tik dėl nelikvidaus nekilnojamojo turto, bet ir dėl paskolų. Investuotojui nereikalingo ir nerealiai įvertinto nekilnojamojo turto banke yra daugiau nei už 60 mln. litų.

Minimalią sumą "Hansabank" pasiruošęs mokėti, jeigu Taupomajame banke lieka visas nelikvidus nekilnojamasis turtas bei blogos paskolos, tačiau kartu "Hansabank" įsipareigotų į Taupomąjį banką investuoti 150 mln. litų.

Dar vienas siūlomas variantas - "Hansabank" sutinka prisiimti įsipareigojimus dėl blogų paskolų (nelikvidaus nekilnojamojo turto problemos lieka Vyriausybei), už akcijas mokėti daugiau nei 130 mln. litų, tačiau atsisako 150 mln. litų investicijų.

Šiuos tris variantus šią savaitę turės įvertinti Privatizavimo komisija, kuriai, pasak dienraščio, bus siūloma pritarti variantui, pagal kurį Vyriausybė gautų minimalią sumą, investuotojui perkant banką su visomis jo problemomis ir dar įsipareigojus investuoti 150 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją