Skaičiuotes savo tinklapiuose pateikia daugelis pasaulio draudimo kompanijų – tai padeda būsimiems klientams lengviau perprasti draudimo sąlygas.

Klientai namuose susiskaičiuja, kokias teks mokėti įmokas bei kokio dydžio išmokos bus atsitikus draudžiamajam įvykiui, ir taip sutaupo laiko – jiems nereikia dėl bendros pradinės informacijos vykti konsultacijos pas draudimo specialistus, teigia Vaiva Tylienė, “VB Gyvybės draudimo” (VBGD) komercijos direktorė.

Eglūnas Kancleris, "Lietuvos draudimo "Gyvybės draudimas" (LDGD) pardavimų vadybininkas, teigia, kad "Lietuvos draudimas" pirmąsias skaičiuotes internete įdiegė 1998 m. Šiuo metu skaičiuotė yra tobulinama, kad atitiktų naujausias gyvybės draudimo taisykles ir neklaidintų klientų.

Be skaičiuočių, tinklapyje pateikiamos ir investicinio gyvybės ir kritinių ligų draudimo investicinių vienetų kainos bei jų kitimo grafikai. “Šiuo metu siūlomos dvi investavimo kryptys – Vyriausybės vertybiniai popieriai litais arba doleriais, todėl investicinių vienetų kainų kitimo grafikai yra stabiliai kylančios tiesės. Tačiau ateityje investavimo krypčių sąrašą numatoma plėsti, grafikai leis palyginti jų pelningumą ir investicijų teikiamą grąžą”, – sakė p. Tylienė.

"Netrukus ketiname pateikti naujovių, viena iš jų – medicinos išlaidų draudimo kelionės užsienyje metu sutarties sudarymas internetu", – išdavė ji.

Taip pat ketinama klientams sudaryti galimybę internete sužinoti, kiek investicinių vienetų jie jau turi sukaupę (pasibaigus draudimo laikotarpiui sukaupta suma išmokama), – šiuo metu norint sužinoti tokią informaciją reikia skambinti į VBGD.

LDGD planuoja ateityje skaičiuotes parengti ir civilinės atsakomybės bei kitų rūšių draudimo sutartims modeliuoti.