Kaip penktadienį pranešė savivaldybė, tokį prašymą šalia Laisvės alėjos esančios S. Daukanto gatvės gyventojai pateikė dėl to, kad jų kiemą kasdien savo automobiliais užstato vairuotojai, kurie į kiemus važiuoja ir per pėsčiųjų zonas.

„Ir dieną, ir vakare vairuotojai, nepaisydami kelių eismo ženklų, atvažiuoja į mūsų kiemus per pėsčiųjų ir dviratininkų zonas, o pasistatę automobilius eina į kavines. Kadangi taikiai šios situacijos neįmanoma išspręsti, vienas iš būdų – kiemo apmokestinimas. Pastoviai užstatomi įvažiavimai ir konfliktai iš tiesų trukdo viso kvartalo gyventojams“, - savivaldybės pranešime cituojamas S. Daukanto gatvėje gyvenantis Augustinas.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, priėmus tokį sprendimą, namo gyventojai už automobilių stovėjimą mokėtų simbolinį mokestį.

„Norint įgyvendinti šį kauniečių prašymą, reikėtų keisti tarybos sprendimą. Tokiu atveju kauniečių prašymu apmokestinus jų kiemą, namo gyventojai už parkavimą jame mokėtų simbolinį mokestį, o pašaliniai automobiliai – pilną nustatytą kainą“, - aiškino P. Keras.

Kauno miesto savivaldybė jau anksčiau yra skelbusi, kad automobilių stovėjimo vietų trūkumas miesto centre – opi problema, kurią būtina išspręsti, norint, kad miesto centro ištuštėjusiuose administraciniuose pastatuose vėl imtų kurtis verslas.

Pernai spalį savivaldybės taryba pritarė siūlymui statyti netoli buvusio „Merkurijaus“ prekybos centro pastato kelių aukštų automobilių stovėjimo aikštelę, kuri talpintų apie 250 automobilių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)