Plakatai jau išspausdinti

Taip Jogailos, Pylimo ir Užupio gatvių gyventojai ruošiasi paraginti vilniečius boikotuoti jų gyvenamuosiuose namuose įsikūrusias „Ikiuko“ parduotuves.

„Verslas turi atsižvelgti į mūsų poreikius. Negalime ramiai miegoti, išleisti į kiemą vaikų“, – tvirtino vienas akcijos sumanytojų Audrius Šapola. Alkoholis ir triukšmas, akcijos organizatorių nuomone, didžiausios blogybės, kurias į rajoną atsineša maisto prekių parduotuvės. Parduotuvės – dažniausiai blogos kaimynės.

Nuo Užupio „Ikiuko“ alkoholio kvapą skleidžiančių žmogystų pulkai plinta ne tik po rajoną, bet ir visą Sereikiškių parką. „Visose matomose vietose iškabinsime plakatus, raginsime gyventojus boikotuoti šias parduotuves“, – tvirtino A.Šapola.

Kovoja nuo įkurtuvių dienos

Aktyvumu garsėjantys Užupio gyventojai tapo pavyzdžiu ir Pylimo bei Jogailos gatvėse įsikūrusiems „Ikiuko“ kaimynams. Jie taip pat nusprendė parodyti iniciatyvą ir kovoti su „blogu kaimynu“.

Jogailos gatvės gyventojų reikalavimai kuklesni. Akcijos jie nelaiko ypatingu įvykiu ir mano, kad tai tik kovos, kuri vyksta atidarius „Ikiuko“ parduotuvę 2002-aisiais, tąsa.

„Manau, kad tos pačios problemos rūpi ir mums, ir parduotuvei – netvarkingi klientai. Kviečiame policiją, bandome juos auklėti. Norėtume, kad aktyviau šios veiklos imtųsi ir „Ikiukas“, – aiškino namo gyventoja Ona.

Vilnietė apie tai ir vakar kalbėjosi su parduotuvės vadybininku. „Tokią iniciatyvą mes remiame, gal parduotuvių vadovai imsis ryžtingesnių veiksmų klientams tramdyti“, – svarstė „Ikiuko“ Jogailos gatvėje kaimynė.

Nori būti geri kaimynai

„Ikiuko“ parduotuvių vadovybė patikino, kad siekdama sumažinti triukšmą paklojo specialią smūgius mažinančią dangą. Tačiau gyventojams nusibodo ryte keltis be žadintuvo. „Kas rytą, nesvarbu, išeiginė ar ne, po langais burzgia automobiliai“, – skundėsi vienas Pylimo gatvės 21-o namo gyventojas.

„Ar žmonėms bus geriau be parduotuvės? Mes norime būti geri kaimynai“, – tikino „Iki“ parduotuvių tinklo komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila ir stebėjosi tokia parduotuvių kaimynų iniciatyva.

„Tegul gyventojai apsvarsto, kas jiems geriau: klaidžioti kažkur ar įsigyti reikiamų prekių čia pat vietoje. O dėl alkoholio – jeigu yra paklausa, yra ir pasiūla. Čia daugiau žmonių kultūros reikalas, nesame kontroliuojanti institucija. Kviečiame policiją, bet tą patį gali padaryti ir patys gyventojai“, – pabrėžė T.Vaišvila.

„Iki“ tinklo komunikacijos direktorius teigė, kad anksčiau konfliktų tarp „Ikiuko“ ir gyventojų nebuvo kilę, o su Užupio bendruomene parduotuvė visuomet gerai sutardavo: padėdavo organizuoti renginius, remdavo įvairias iniciatyvas.

„Visuomet reaguojame į žmonių kreipimusis. Kalbamės, darome, ką galime. Lauksime ir dabar, kad ir plakatų, akcijų ar renginių – tai bus proga išklausyti žmonių skundus“, – kalbėjo T.Vaišvila.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Opozicijos derybos sužlugo

Kulka pasirinko lietuvį

Studentai grasina politikams