Investicijas į auksą padidino ir apribotos rizikos fondų direktorius Johnas Paulsonas.

„Soros Fund Management“ dalis auksu prekiaujančiame fonde „SPDR Gold Trust“ į antrojo metų ketvirčio pabaigą padidėjo daugiau, nei du kartus, lyginant su pirmu metų ketvirčiu – iki 884 tūkst. akcijų. Investicinės bendrovės „Paulson & Co.“ dalis padidėjo iki 26 proc., arba 21,8 mln. akcijų.

Per šių metų balandį–birželį auksas atpigo 4 proc. Gegužės pabaigoje buvo pranešama, kad nuo 1999 m. auksas tiesiog rekordiškai atpigo. Tuo metu aukso uncija kainavo 1 573 dolerius (4 394 Lt). Pernai metų pabaigoje rašyta, kad didžiausi amerikiečių investuotojai patyrė nuostolių dėl investicijų į auksą. Tiesa, kokio dydžio nuostoliai, nerašė.

Pastaruoju metu Europai įklimpus į skolų krizę, brangusis metalas vėl ėmė brangti. Rugpjūčio 15 d. aukso uncija kainavo apie 1 603 dolerius (4 478 Lt). Pernai aukso kaina buvo pasiekusi rekordines aukštumas – 1 889 dolerius (5 276 Lt) už unciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)