G. Sorosas sakė, jog Europa įsisuko į „nuosmukio spiralę“, kuri skatina pati save, ir pareiškė, jog, susiklosčius tokiai situacijai, „silpnesnės euro zonos valstybės narės apleidžiamos kaip ir Trečiojo pasaulio šalys, pasiskolinusios užsienio valiuta“.

„Nesu tikras, ar ES valdžia specialiai bando pratęsti krizę, ar šį procesą skatina skirtingos nuomonės“, - kalbėjo investavimo guru.

G. Sorosas Vengriją, šiuo metu bebandančią įveikti savo pačios finansinę krizę, įvardijo kaip „pranašišką ženklą to, ką teks prarasti“, jeigu ES ir toliau tęs dabartinę politiką.

Tačiau investuotojas optimistiškai leido suprasti, jog tiek eurą, tiek pačią ES išgelbėti dar nėra per vėlu. Tačiau, norint krizę įveikti, būtina įgyvendinti dviejų etapų planą: pirmiausia, būtina reformuoti pačią bendros valiutos zonos struktūrą. Tuomet būtinas ekonominis stimulas. G. Sorosas griežtą struktūrinį taupymą kaip priemonę griežtai atmeta argumentuodamas, jog tai tik sumažintų šalių gebėjimą padengti savas skolas.

Apie kokį stimulą kalba G. Sorosas? JAV milijardierius siūlo bendras euroobligacijas su 1 proc. palūkanomis.

Užsimindamas apie JAV prezidentą Baracką Obamą, kuris antradienį skaitydamas metinį pranešimą pareiškė, jog turtingiausi amerikiečiai turėtų mokėti ir daugiausia mokesčių, investuotojas pareiškė šiuo klausimu su juo sutinkąs.

„Esu retenybė rizikos draudimo fondų bendruomenėje“, - pripažino G. Sorosas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)