Kreipimesi prašoma, kad šalies vadovė vetuotų nevienareikšmiškai vertinamas įstatymo nuostatas dėl amžiaus, numatančias draudimą 18-19 m. pilnamečiams jaunuoliams įsigyti alkoholinius gėrimus.

„Alkoholizmo problemą turime spręsti ne absurdiškais draudimais, o skatinant jaunų žmonių užimtumą ir laisvalaikį. Šiandien Seime priimtas įstatymas nepagrįstai suvaržė jaunų žmonių laisves. Nustatytas draudimas demonstruoja Seimo nepagarbą ir nepasitikėjimą pilnametystės sulaukusiais jaunuoliais. Stebėtina, kad žmonės, galintys su ginklu rankoje ginti tėvynę, kurti šeimą, dirbti ir mokėti mokesčius, parduotuvėje negalės įsigyti alaus. Aš siūliau pasitikėti jaunų žmonių atsakomybe“, – sakė viena kreipimosi iniciatorių liberalė Aušrinė Armonaitė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys Mykolas Majauskas teigia, kad pilnametystės sulaukusiu asmeniu valstybė pasitiki ir laiko brandžiu: jis gali keisti Lietuvos raidą rinkimuose, kurti šeimą, laikyti ginklą rankoje gindamas demokratiją.

„Alkoholis nėra joks gėris ir alkoholizmas tuo labiau. Tačiau visuotiniais draudimais ir nepasitikėjimu jaunąja karta neišspręsime priklausomybių, smurto ir savižudybių problemos tarp jaunimo“, – teigė M. Majauskas.

Seime ketvirtadienį buvo siūloma leisti 18-19 m. sulaukusiems žmonėms toliau įsigyti alkoholį arba leisti įsigyti tik silpnuosius gėrimus, tačiau abu pasiūlymus Seimo dauguma atmetė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)