Nuo rugsėjo "Sodra" nebemokės visos paskirtos pensijos tiems dirbantiems ir jaunesniems nei 65 metų pensininkams, kurie neatnešė dokumentų apie atlyginimą.

Iki rugsėjo 1-osios visi dirbantys pensininkai, gaunantys mažesnį nei 1,5 minimalios mėnesio algos (MMA, dabar - 645 litai) atlyginimą, turi kreiptis į "Sodros" skyrius ir pateikti pažymas apie rugpjūčio mėnesio darbo užmokestį. Jei tokia pažyma nebus pateikta, rugsėjo mėnesį bus išmokėta tik bazinė pensija - 138 litai.

Pasak "Sodros" pranešimo, dalis dirbančių pensininkų dažnai nepraneša apie savo padidėjusias pajamas, todėl 1995-2000 metais buvo permokėta apie 5 mln. litų pensijų.

Todėl n utarta nuo rugsėjo mėnesio nebetaikyti iki šiol galiojusios tvarkos mokėti visą paskirtą pensiją, pensininkui tik parašius pasižadėjimą pristatyti pažymą apie atlyginimą. Permokėtos pensijos pamažu bus išieškomos iš gavėjų.

Kol "Sodros" skyrius gaus dokumentą, patvirtinantį, kad pensininko uždarbis buvo mažesnis nei 1,5 MMA, jam bus mokama tik bazinė pensija (138 litai).

Dirbantiems I grupės invalidams, taip pat65 metų ir vyresniems , II ir III grupių invalidams pensininkams bus mokama visa paskirta pensija, nepriklausomai nuo jų uždarbio. Šiems asmenims kreiptis į socialinio draudimo skyrių nereikia.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją