"Nėra jokio pagrindo skleisti paniką kalbant, kad mes grįšime prie drachmos, - sakė vyriausybės atstovas Pantelis Kapsis. - Rimtu ir sistemingu darbu mes galime to išvengti".

Atstovas pripažino, kad sunkumai toli gražu neįveikti. "Derybos su trejetu vyksta sunkiai. Ekonomikos būklė tikrai yra sunki, struktūrinės reformos neišvengiamos, kad būtų atkurtas pasitikėjimas", - teigė P. Kapsis.

Centrinio banko vadovas savaitgalį pareiškė, kad Graikijai brangiai atsieitų pasitraukimas iš euro zonos. Be kita ko, mažėtų pragyvenimo lygis, o naujoji valiuta būtų smarkiai devalvuota, galbūt - iki 70 proc.

Per neseniai vykusią apklausą daugiau nei trys ketvirtadaliai pareiškė esantys už tai, kad vyriausybė darytų viską eurui išsaugoti. Tuo tarpu kai kurie ekspertai rekomenduoja Graikijai išstoti iš euro zonos, kad ūkis po naujosios valiutos devalvacijos vėl galėtų tapti konkurencingas.

Graikijai yra praktiškai bankrutavusi. Be milijardinės Europos Sąjungos (ES), Europos centrinio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paramos šalis negalėtų vykdyti savo finansinių įsipareigojimų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją