„Tikiu labiau nei bet kada, kad susitarimą pasiekti įmanoma, jei visi pasitelksime bendrą politinę valią“, – sakė AFP agentūrai P. Moscovici, pridurdamas, kad „artimiausios kelios dienos Graikijai bus lemtingos“.

Graikija ir Europos Komisija per pastarąsias kelias dienas apsikeitė gana kandžiomis replikomis, o trečiadienį EK kategoriškai atmetė naujausią Atėnų pateiktą reformų planą.

„Vakar popiet susisiekiau su Graikijos valdžios atstovais ir pranešiau jiems komisijos vardu, kad mes vis dar nesutinkame dėl pasiūlytų biudžeto planinių rodiklių“, – sakė P. Moscovici.

Būtent šis klausimas buvo vienas didžiausių kliuvinių sunkiose Atėnų ir jos kreditorių derybose.

Kreditoriai reikalauja, kad šįmet būtų pasiektas 1 proc. BVP pirminis perteklius, tuo tarpu Graikijos vyriausybė tvirtina, kad toks rodiklis gali būti pasiektas tik įvedus tolesnes griežto taupymo priemones.

„Procedūrines diskusijas būtina tęsti“, – pasakė P Moscovici.

Graikija jau kelis mėnesius su tarptautiniais kreditoriais derasi dėl sąlygų, kuriomis jai būtų išmokėta pažadėta 7,2 mlrd. eurų parama. Tarptautinių kreditorių paramos Graikijai programa baigia galioti birželio 30 dieną. Graikijai skubiai reikalingos lėšos, būtinos apmokėti didžiulius įsiskolinimus, – kitaip šaliai gresia nemokumas ir galbūt net priverstinis pasitraukimas iš euro zonos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)