"Kovo 9 d. pateiksiu aplanką su šešiais siūlymais ir su mūsų kolegomis aptarsiu, kuriuos iš jų galima nedelsiant pradėti vykdyti", - teigė interviu "Star TV" davęs Y. Varoufakis.

Radikalioji Graikijos vyriausybė turi iki balandžio pateikti reformų pasiūlymus savo kreditoriams iš Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) - šalis turi galutinį iš pareigūnų patvirtinimą keturių mėnesių ekonomikos gaivinimo planams įgyvendinti. Kol tokio susitarimo pasiekti nepavyks, Atėnai negaus prieigos prie likusios 240 mlrd. eurų finansinės paramos lėšų dalies.

Jau šį mėnesį Graikija turi rasti maždaug 6,0 mlrd. eurų paskolos palūkanoms sumokėti. Dar pirmadienį euro zonos finansų ministrų grupės pirmininkas Jeroenas Dijsselbloemas leidiniui "The Financial Times" pareiškė, kad Atėnai galėtų iš ES gauti lėšų dar iki gautinio termino balandį, jeigu padarytų pažangą savo vykdomose reformose.

"Tai nėra tokie jau blogi pasiūlymai", - teigė Y. Varoufakis. Beje, ministras pabrėžia, kad lėšos šalies kovo mėnesio įsipareigojimams jau rastos. "Kovo problemas išsprendėme. Dabar norime užtikrinti finansavimą visam ketverių mėnesių laikotarpiui", - sakė jis.