Italija ir Ispanija išeis paskui, o vėliau ir Vokietija“, – įsitikinęs gynybos ministerijos vadovas. Siekiant išvengti tokio scenarijaus, anot jo, būtina padėti Graikijai nugalėti ekonominę krizę. „Mums netinka sprendimas, dėl kurio Atėnai turi mokėti vis daugiau ir daugiau“, – pareiškė jis.

P. Kammenos nurodė, kad Graikijai nereikalingas trečiasis finansų paramos paketas, iš krizės išbristi padės atidėtas skolų mokėjimas. Jis kaip pavyzdį pateikė 1953-iųjų Londono konferencijoje priimtą sprendimą, kuriuo Vokietija privalėjo grąžinti visas savo užsienio skolas per penkerius metus po susijungimo. „Griežtų ekonominių sprendimų politika nėra išeitis iš padėties“, – įsitikinęs ministras.

Gynybos ministerijos vadovas taip pat teigia, kad Graikija neatmeta ir galimybės paramą gauti iš Rusijos. „Dėl sankcijų, kurias Europos Sąjunga (ES) pradėjo taikyti Maskvos atžvilgiu, patyrėme didžiulių finansinių nuostolių. Į Rusiją eksportavome daugiau kaip 70 proc. savo žemės ūkio produkcijos, dar vienas pajamų šaltinis buvo turizmas – apie 25 proc. turistų buvo rusai“, – tikina pareigūnas.

Dabar, anot ministro, ES turi kompensuoti Graikijos nuostolius. „Priešingu atveju mes neketiname ir negalėsime remti Rusijos apribojimų. Jos mūsų ekonomikai tik kenkia“, – pabrėžia P. Kammenos.

Vokietija atsisako nuo komentarų

Vokietijos vyriausybė nekomentuoja Graikijos gynybos ministro Panos Kammeno pareiškimų, kuriuose jis teigia, kad Atėnų pasitraukimas iš euro zonos galėtų sukelti domino kauliukų griūties efektą visoje Europoje.

„Mes nekomentuosime Graikijos ministro duoto interviu“, - sakė Vokietijos ministrų kabineto atstovas spaudai naujienų agentūros TASS korespondentams. Pareigūnas nurodė, kad „Graikijos ir euro zonos tema buvo kalbėta jau ne kartą“ šalies vyriausybės spaudos konferencijų metu. Šiose išsakyta oficialių Vokietijos ministerijų atstovų nuomonę atspindi ir Berlyno poziciją šiuo klausimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (854)