Daugelis amerikietiškų ir tarptautinių kompanijų Europoje uždirbtą pelną mėgsta registruoti mažo apmokestinimo šalyse, kaip Airija, kad išvengtų mokesčių.

Belgijos dienraštis „Le Soir“ skelbia, kad savo naujausioje metinėje veiklos ataskaitoje bendrovė „Google Belgium“ akcininkus informavo, kad tarnybos jos atžvilgiu pradėjo tyrimą dėl 2014 ir 2015 metų mokesčių.

„Google Belgium“ su Belgijos mokesčių tarnybomis veda derybas dėl susitarimo“, – nurodoma metinėje įmonės ataskaitoje.

Belgijos finansų ministerija teigė negalinti komentuoti šia tema, nes visi mokestiniai klausimai yra privatūs. Taip pat nenurodo, ar tai įprastas tyrimas ar kažkas rimto.

Tuo tarpu „Google Belgium“ pareiškė: „Mes mokame visus privalomus mokesčius ir laikomės mokestinių įstatymų kiekvienoje šalyje, kurioje veikiame visame pasaulyje.“ Bylai artimas šaltinis teigia, kad šiuo atveju kalbama apie paprastą auditą.

Savo metinėje veiklos ataskaitoje „Google Belgium“ skelbia, kad pernai jos pardavimai sudarė 32 mln. eurų, o pelnas – 1,92 mln. eurų. Bendrovė sumokėjo 740 tūkst. eurų mokesčių.

Kaip žinoma, gegužę „Google“ sutiko Italijoje sumokėti 306 mln. eurų, kad būtų nutrauktas tyrimas dėl to, kaip kompanija įregistravo Italijoje gautą plieną Airijoje, kur veikia kompanijos europinė būstinė.

O birželį Europos Sąjunga skyrė „Google“ rekordinę 2,4 mlrd. eurų baudą už piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi rinkoje. Kitai JAV technologijų milžinei – „Apple“ – ES nurodė Airijoje sumokėti nesumokėtų 13 mlrd. eurų mokesčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)