Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl galimo sukčiavimo, pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką, nusikalstamo bankroto ir dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.
 
Šiuo metu atliekami visi būtini procesiniai veiksmai, keletui asmenų jau yra pareikšti įtarimai, laikinai apribotos įtariamųjų asmenų ir bendrovės nuosavybės teisės, rašoma prokuratūros pranešime.

Kam yra pareikšti įtarimai, neskelbiama, BNS sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

Preliminariu vertinimu, „Go Planet Travel“ įtariama apgavusi daugiau kaip 1 tūkst. klientų, o dalį jų į užsienį nuskraidino žinodama, kad pažadėtų paslaugų jie negaus. Tačiau nukentėjusiųjų skaičius gali būti didesnis, kadangi kol kas žinomas tik apytikslis sutarčių, kurios nebūtinai sudarytos dėl vieno žmogaus kelionės, skaičius.

Vilniaus miesto apylinkės teismas įšaldė maždaug 4,7 mln. litų vertės „Go Planet Travel“ turto. Sprendimas priimtas buvusios jos partnerės - skrydžių įmonės „Grand Cru Airlines“ - prašymu.

Licencijos netekusi nemoki kelionių organizatorė „Go Planet Travel“ pernai pasiekė 1 mln. litų pardavimus, o jos trumpalaikės skolos viršijo 2 mln. litų. Didžiąją šios bendrovės turto dalį 2013 metų pabaigoje sudarė išankstiniai mokėjimai įmonei už nebaigtas vykdyti sutartis.

Prie šio ikiteisminio tyrimo buvo prijungtas ir liepos 7 d. Generalinėje prokuratūroje gautas Valstybinio turizmo departamento raštas dėl galimai neteisėtos „Go Planet Travel“ veiklos.

Tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro Ikiteisminio tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai.

„Creditinfo“: „Go Baltic Planet“ bankroto rizika yra aukšta

Daugiausiai Rusijos turistus į Lietuvą vežusios turizmo įmonės „Go Baltic Travel“ bankroto rizika yra aukšta, rodo rizikos valdymo sprendimų bendrovės „Creditinfo Lietuva“ analizė.

„Creditinfo“ komunikacijos vadovas Aleksas Rozentalis BNS pranešė, kad aukštas tiek įmonės vėlavimo atsiskaityti, tiek bankroto reitingas.
„Vertinant vėlavimo atsiskaityti, bankroto tikimybės reitingus yra remiamasi daugiau kaip 100 kintamųjų, tarp jų turto areštais, įvairia informacija, neigiamomis verslo sąsajomis, susijusiais žmonėmis ar įmonėmis, staigia darbuotojų kaita ar netikėtai labai išaugusiu susidomėjimu bendrove“, - BNS sakė A.Rozentalis.

Pasak jo, daugiau nei trečdalį reitingo lemia įmonės finansinės atskaitomybės duomenys.

„Kalbant apie bankroto reitingus, galiu taip pat paminėti, kad kreditų biuras aukšta bankroto rizika buvo įvertinęs ir tokias įmones kaip „Go Planet Travel“, bankrutuojančią „Statybinių medžiagų mažmeną“ („Bauhof“), leidimo restruktūrizuotis prašančią „Yglę“, - BNS sakė A.Rozentalis.

Atvykstamojo turizmo kelionių organizatorės „Go Baltic Travel“ biuras Vilniuje „išgaravo“, o su įmonės vadovu ir darbuotojais nei Turizmo departamentui, nei žurnalistams susisiekti nepavyksta. Dėl to, kad kelionių organizatorius nuslėpė išsikėlimą, jo veikla sustabdyta 10-čiai dienų.

„Go Baltic Travel“ veikla laikinai sustabdyta ketvirtadienį. Įmonė priklauso tiems patiems akcininkams, kaip ir veiklą praėjusią savaitę nutraukusi „Go Planet Travel“, apgavusi daugiau kaip 1 tūkst. turistų.
Tiek „Go Baltic Travel“, tiek „Go Planet Travel“ priklauso Kipre registruotai įmonei „Grand Go Group“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)