Vasario pradžioje Vilniaus apygardos teismas atmetė Lietuvos dizainerių sąjungos pirmininko Tautvydo Kaltenio ieškinį, kuriame jis prašė teismo žymenį VCUP pripažinti negaliojančiu, uždrausti jį naudoti ir atlyginti jam žalą.

Teismo nutartyje taip pat rašoma, kad iš T. Kaltenis turės atlyginti bendrovei „Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė“ daugiau nei 2 tūkst. eurų advokato išlaidų.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Istorija prasidėjo daugiau nei prieš dešimt metų, kai su VCUP sutartį buvo pasirašiusi dabar jau likviduota bendrovė „Nada focus“, kuriai vadovavo T. Kaltenis.

Dizaineris tvirtina, kad su tuomečiais prekybos centro vadovais jis žodiškai buvo sutaręs, kad sukurs prekės ženklą, jis tai ir padarė, tačiau su juo esą nebuvo atsiskaityta.

Tuo metu prekybos centro atstovai teigia, kad įmonė turėjo sutartį su „Nada Focus“, kuriai už paslaugas sumokėjo.

Prekybos centrui atstovaujantis advokatas Andrius Iškauskas laikosi nuomonės, kad Vilniaus apygardos teismas tinkamai įvertino faktines aplinkybes.

„Mano nuomone, teismas tinkamai įvertino aplinkybes ir įrodymus šioje byloje ir nustatė, kad T. Kaltenis jau yra perdavęs visas teises VCUP, nes jis tuo metu rangovo „Nada Focus“, kuris dabar yra bankrutavęs, vadovas. Tai, ką jis kūrė, kūrė kaip vadovas, taigi iš karto teisės perėjo „Nada Focus“, o ši įmonė perdavė VCUP“, - DELFI komentavo advokatas.

Tuo metu su ieškiniu į teismą kreipęsis T. Kaltenis piktinasi teismo sprendimo ir žada jį skųsti.

„Esu ne tai, kad pasipiktinęs, aš esu priblokštas šio sprendimo, kuris neatsižvelgė į daugybę faktinių aplinkybių. (…) Pirmoji teismo instancija visiškai neišsprendė autorystės klausimo ir visiškai nepasisakė esminiu klausimu, kas yra žymens autorius. Nė vienas teismo liudytojas nepasakė, kad yra ženklo autorius. Priešingai, į kategorišką klausimą, ar esate autorius, liudytojai atsakydavo ne“, - DELFI kalbėjo jis.

DELFI primena, kad į teismą T. Kaltenis kreipėsi prašydamas pripažinti šio prekės ženklo autorystę jam, priteisti 128 tūkst. Lt (37 tūkst. eurų) atlyginimą ir 10 tūkst. Lt (apie 3 tūkst. eurų) neturtinės žalos.

Prisimindamas to meto įvykius dizaineris sakė, kad 2003 m. rekonstruojant VCUP prekybos centro vadovybė užsakė sukurti ženklus ant stogo, tačiau paties prekės ženklo jie neturėjo.

Atskiros sutarties dėl prekės ženklo sukūrimo jis nebuvo pasirašęs, ženklo kūrimas vyko 2003 m. rudenį.

Tuo metu VCUP atstovaujantis advokatas A. Iškauskas sakė, kad prekybos centras buvo pasirašęs sutartis su „Nada Focus“ ir su šia įmone buvo atsiskaityta. Pasak jo, prie VCUP prekės ženklo kūrimo prisidėjo daug žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)