Antradienį išplatintame "General Motors" pranešime spaudai akcentuojama, jog derybos su "AvtoVAZ" tęsiamos ir pasirašyti jų baigtį įtvirtinančią sutartį artimiausioje ateityje neplanuojama.

"General Motors" ir "AvtoVAZ" derybos dėl bendros automobilių surinkimo įmonės tęsiasi jau beveik dešimtmetį, tačiau iki šiol šalims nepavyko pasiekti apčiuopiamų rezultatų.

Pasak agentūros "Dow Jones", "General Motors" Rusiją laiko viena perspektyviausių rinkų savo produkcijai, tačiau nesiryžta didelėms investicijoms dėl politinio ir ekonominio nestabilumo šioje šalyje.

Pagal dabartinį bendros "General Motors" ir "AvtoVAZ" įmonės steigimo projekto variantą, JAV koncernas ketina investuoti 340 mln. JAV dolerių.

Bendroje įmonėje Toljatyje per metus planuojama surinkti 15 tūkst. specialiai Rusijos keliams pritaikytų lengvųjų automobilių "Opel Astra" bei 90 tūkst. bendromis "General Motors" ir "AvtoVAZ" pastangomis modifikuotų rusiškų visureigių "Niva".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją