„Gėlių pardavimo prasme ši šventė didelė, bet ne pati didžiausia. Daugiau parduodame per Valentino dieną“, - sako didmenine prekyba besiverčiančios „Gėlių prekyba“ vadovė Gerta Vaičiūnienė. Anot jos, populiariausiomis išlieka tulpės, tačiau kiek daugiau parduodama ir mimozų.

Kad įsimylėjėlių diena prekybininkams palankesnė, patvirtina ir „Floravito“ vadybininkas Justas Jasenka.

„Pardavimai per kovo 8-ąją išauga apie 20 kartų, bet vis tiek atsilieka nuo Valentino dienos. Tradiciškai turguose tai vadinama girtų vyrų šventė su tulpėmis, nes labiau perka vyrai, bet ir moterys dabar sudaro apie trečdalį pirkėjų, nes moterys sveikina viena kitas“, - sako J. Jasenka. Anot jo, populiariausiomis išlieka tulpės, nesvarbu, kokios spalvos ir pavasarinės gėlės.

„Kolegėms gėlių perka daug, vyrai – po vieną gėlę, arba dvi – žmonai ir draugei“, - sako J. Jasenka.

„Vyrai ryte gėles perka bendradarbėms, per pietus sveikina drauges, o vakare grįžta namo su gėlėmis. Turim tokių klientų, kurie perka gėles du tris kartus per dieną. Kitą kartą juokais paklausiam, bet juk matosi, ar namo važiuoja. Dažnai patys klientai pasisako, kad dabar reikia tokių, o vakare grįžtant reikės kitokių. Tačiau dažniausia perka tas pačias gėles ir namo, ir draugėms, ir į darbą“, - sako V. Bobinas, „Florisima“ vadovas. Tačiau jis nesutinka, kad kovo 8-oji pardavimais pralaimi Valentino dienai.

„Kovo 8 nėra ką lyginti! Be abejo, perka tulpes. Jei skaičiuotume per visus metus, tai lyderis yra rožės, bet kovo 8-ąją niekas neaplankė tulpių. Tauta mūsų rami , nei streikuoja, nei gėlių skonį keičia. Pardavimai Vilniuje išauga 10-15 kartų, Kaune – 2-3 kartus. Galbūt todėl, kad Vilniuje gyvena daugiau
įvairių tautybių žmonių“,- sako V. Bobinas.

Jo teigimu, tulpių kaina nepasikeitė per dvidešimt metų, nepaisant išaugusių kuro kainų ir bendro kainų lygio ir iki šiol kainuoja 2-2,5 lito. Nepaisant to, kad Olandijos gėlių aukcionuose, iš kur gėles veža dauguma didmenininkų, raudonos spalvos gėlės brangsta ir prieš tarptautinę Moters ir prieš Valentino dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją