Prancūzijos koncernas nori tapti ilgalaikiu strateginiu investuotoju į Lietuvos dujų ūkį.

Apie tai "Gaz de France" Tarptautinės plėtros padalinio viceprezidentas Michelis Przydrozny pareiškė ketvirtadienį susitikime su ūkio ministru Valentinu Milakniu.

"Gaz de Franze" atstovas pristatė aktyvią koncerno veiklą Lenkijos ir kitų šalių rinkose. Susitikime aptartos Lietuvos dujų ūkio raidos tendencijos bei perspektyvos, susijusios su "Lietuvos dujų" privatizavimu, dujų tiekimu ir investicijomis.

Pasak ūkio ministro V. Milaknio, susidomėjimą "Lietuvos dujų" privatizavimu yra pareiškę ir finansiniai partneriai, įskaitant Europos Rekonstrukcijos ir plėtros banką.

"Kol nėra paskelbtas "Lietuvos dujų" privatizavimo konkursas, mes noriai atsiliepiame į pageidavimus susitikti su visais galimais investuotojais", sakė V. Milaknis.

Prieš kelias savaites ūkio ministras buvo susitęs su Vokietijos "RuhrGas" atstovais", pranešė Ūkio ministerijos spaudos tarnyba.

"Lietuvos dujų" privatizavimo patarėjas yra Prancūzijos banko "BNP Paribas" vadovaujamas konsorciumas. "Lietuvos dujos" turėtų būti privatizuotos per šešis mėnesius nuo sutarties su patarėju pasirašymo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją