Bendrovė „Soros Fund Management“, kuri valdo apie 30 mlrd. dolerių (apytikriai 26,4 mlrd. EUR) Sorosų šeimos turto, pardavė vertybinius popierius ir įsigijo aukso bei aukso kasyklų akcijų, tvyrant niūrioms pasaulinės ekonomikos perspektyvoms ir didelių rinkų žingsnių potencialui, praneša „The Wall Street Journal“ .

Interviu leidiniui G. Sorosas pabrėžė, kad jam itin didelį susirūpinimą kelia kapitalo atitraukimas iš Kinijos, taip pat tai, kad Kinijos politinis sluoksnis potencialiai gali užkirsti kelią ilgalaikei reformai.

G. Sorosui taip pat kelia nerimą tai, kad migrantų krizė, Graikijos problemos ir potencialus Jungtinės Karalystės pasitraukimas gali paskatinti Europos Sąjungos žlugimą, rašo „The Wall Street Journal“ .

DELFI primena, kad dar šių metų pradžioje garsusis investuotojas tvirtino įžvelgiąs krizės ženklų.

G. Sorosas jau ne pirmą kartą perspėja apie situaciją 2008 metais primenančią katastrofą. 2011 metų rugsėjį Vašingtone jis kalbėjo, kad Graikijoje užgimusios Europos krizės bėda – „dar rimtesnė nei 2008 metų krizė“.

Milijardierius, kurio apribotos rizikos fondas kiekvienais metais nuo 1969 iki 2011 metų vidutiniškai uždirbo vis po 20 proc. daugiau, valdo verslo tinklą, kurio vertė siekia apie 27,3 mlrd. dolerių (25,41 mlrd. Eur), skelbia „Bloomberg Billionaires Index“.

Savo karjerą jis pradėjo Niujorke šeštajame dešimtmetyje. Neprilygstamo investuotojo reputaciją jis pelnė 1992 metais, kai iš Jungtinės Karalystės valiutos užsidirbo net 1 mlrd. dolerių (0,93 mlrd. Eur).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)