Jo nuomone, pasaulyje vyraus dar didesnis neapibrėžtumas nei iki šiol, o Lietuvai reikės kur kas labiau pasistengti, kad potencialūs investuotojai nutartų į ją nukreipti savo investicijas.

„Šiuo atveju daug kas priklausys nuo naujai išrinkto prezidento pasisakymų, kaip jis elgsis dabar, kai yra jam atiduodamas valdžios skeptras. Bet kuriuo atveju bus matyti dvi valstybių grupės - tai valstybės, kurios jausis labiau pažeidžiamos. Prie šių valstybių tenka priskirti visą Rytų Europą, tarp jos ir Baltijos šalis. Ko gero, galima būtų sakyti, kad visa Europos Sąjunga jausis labiau pažeidžiama“, - BNS teigė didžiausio Lietuvoje komercinio SEB banko prezidento patarėjas G.Nausėda.

Jo teigimu, investuotojams saugesnės gali tapti Japonija ir Šveicarija.

„Pažeidžiamumas pirmiausia yra galimam agresyviam kitų valstybių elgesiui, žinoma, pirmiausia iš Rusijos, nes Rusija gali pasijusti šių rinkimų nugalėtoja. Kitas klausimas, ar jos lūkesčiai bus išpildyti. Antras dalykas, daugiau judant link Lietuvos - Lietuvai pastaruoju metu ir taip buvo sunku pritraukti investicijų, o dabar mums reikės dar žymiai labiau pasistengti, kad potencialūs investuotojai ignoruotų paribės sindromą, ignoruotų tam tikras rizikas, kurios šiuo metu atrodo nemažos, ir nuspręstų investuoti ne kažkur kitur, o į mūsų šalį“, - sakė G.Nausėda.

Jo žodžiais, po D.Trumpo laimėjimo pasaulyje vyraus dar didesnis neapibrėžtumas nei iki šiol.

„Viena yra visiškai aišku - artimiausiu metu bus didelio neapibrėžtumo laikotarpis. Tas neapibrėžtumas jau ir taip buvo didelis dėl „Brexito“, dėl iInijos ekonomikos, o dabar jis tampa dar didesnis ir tokio didžiulio neapibrėžtumo nebuvo labai seniai“, - kalbėjo G.Nausėda.

Anot jo, trumpuoju laikotarpiu D.Trumpo pergalė neigiamai paveiks beveik visas finansų rinkas.

„Dėl Trumpo laikotarpio, tai užtenka pažiūrėti, kas vyksta Azijos rinkose ir netrukus, manau, darysis Europos rinkose. Finansų rinkos tikrai nepaskaičiavo Donaldo Trumpo pergalės, o buvo apskaičiuota Hillary Clinton pergalė. Tokios psichologinės reakcijos būna pilnos dramos, tačiau vėliau rinka gaudo naujus signalus ir jeigu jie raminantys, tai rinkos atsistoja“, - tvirtino ekonomistas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)