Anot tarnybos, tyrimas susijęs su „Lietuvos geležinkelių“ ir su ja susijusių bendrovių sandoriais, jį atliekant, sulaikyti 3 asmenys, atliktos kratos 4 bendrovėse, įtariamųjų namuose, automobiliuose, pagalbinėse patalpose.

„FNTT pareigūnai atliko būtinus procesinius veiksmus tyrime dėl galimų nusikalstamų veikų, kurios susijusios su bendrovės dukterinėmis įmonėmis, jų sudarytais sandoriais, galimu mokestiniu sukčiavimu stambiu mastu, dokumentų klastojimu ir apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu“, - rašoma FNTT pranešime spaudai.

Tyrimą FNTT pradėjo šių metų sausį, gavusi pranešimą apie dviejų Lietuvos įmonių galimai neteisėtas veikas, susijusias su tarptautiniu pinigų plovimu, panaudojant Jungtinėje Karalystėje ir Belize registruotų ofšorinių kompanijų bankų sąskaitas, atidarytas Latvijos banke.

FNTT šiame tyrime bendradarbiauja su Latvijos ir kitomis užsienio teisėsaugos institucijomis.

Antradienį laikinasis geležinkelių vadovas Andrius Montrimas teigė, kad FNTT tyrimas nesusijęs su valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ veikla ir su bendrovės vidaus sandoriais.

Andrius Montrimas

„Šis tyrimas nėra susijęs su „Lietuvos geležinkelių“ veikla ir nėra susijęs su vidaus sandoriais. Yra įmonės, kurios turi sandorius su mumis. Tų įmonių veikla yra tikrinama. Mes visapusiškai bendraujame su tyrėjais, bet daugiau komentarų negaliu suteikti, nes tai pakenktų tyrimui. Tos įmonės nėra „Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės“, - žurnalistams antradienį sakė laikinasis „Lietuvos geležinkelių“ vadovas A. Montrimas.

Jis teigė negalįs suteikti išsamesnės informacijos apie FNTT atliktas kratas.

Prašo paneigti K. Jucevičiaus žodžius

Kiek vėliau trečiadienį išplatintame pranešime spaudai „Lietuvos geležinkeliai“ tvirtina, kad FNTT vadovo Kęstučio Jucevičiaus cituoti komentarai neatitiko teismo nutarties, pagal kurią jo vadovaujamos tarnybos darbuotojai atliko ikiteisminio tyrimo veiksmus AB „Lietuvos geležinkeliai“ patalpose, turinio.

„Pagal teismo nutartį pradėtas ikiteisminis tyrimas nėra susijęs su AB „Lietuvos geležinkeliai“ ar jos antrinių įmonių veikla ir vidaus sandoriais. „Lietuvos geležinkeliai“ šiandien išsiuntė FNTT vadovui K. Jucevičiui prašymą užtikrinti, kad iškraipyta informacija būtų paneigta. Tikimės, kad spaudos konferencijos metu visuomenė bus tinkamai informuota. „Lietuvos geležinkeliai“ duomenimis, šiuo metu nėra sulaikytas nei vienas bendrovės ar antrinės įmonės darbuotojas. Bendrovė užtikrina, kad yra pasirengusi visapusiškai bendradarbiauti su tyrėjais ir suteikti visą tyrėjus dominančią medžiagą susijusią su tiriamomis įmonėmis", - rašoma išplatintame pranešime spaudai.

Ilgametis „Lietuvos geležinkelių" generalinis direktorius S. Dailydka iš pareigų atsistatydino gruodžio pradžioje, įmonei laikinai vadovauja Geležinkelių infrastruktūros direkcijos direktorius Andrius Montrimas.

„Lietuvos geležinkelių" valdymą ne kartą yra kritikavusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė, įmonę, dėl veiklos skaidrumo ir efektyvumo trūkumo, pavadinusi „valstybe valstybėje".

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)