Frakcijos narė Ingrida Šimonytė domėjosi, kas įstaigoje yra daroma po Dainoro Bradausko atleidimo.

„Kokios dabar yra vykdomos pačioje institucijoje sanitarijos priemonės, nes ponas Bradauskas nėra Mokesčių inspekcijoje, bet jo sprendimai, jo „zadanijos“, jo nurodymai ir kažkokie kiti dalykai liko. Aš turiu mintyje - tiek sprendimų, tiek pavedimų, mokestinių pavedimų peržiūrėjimą. Kaip tie klausimai sprendžiami pačioje institucijoje?“ - klausė I. Šimonytė.

Ministras informavo, kad VMI buvo sudaryta atskira grupė, kuri turi įvertinti visus veiksmus, kurie buvo padaryti iki tol.

„Kalbant VMI reputacijos klausimą, tai yra labai svarbus dalykas, nes (...) tas šešėlis yra kritęs. (...) Manau, iš tos situacijos galime išeiti tik tokiu atveju, jeigu tiek pati institucija bus pertvarkoma, tiek labai priklausys nuo to, kas laimės konkursą ir taps VMI vadovu. Kalbant apie institucijos pertvarką, visų Finansų ministerijai pavaldžių institucijų pertvarkos planas labai sparčiai ruošiamas ir tai palies ne tik VMI, bet ir kitas institucijas“, - sakė V. Šapoka.

ELTA primena, kad D. Bradauskas atleistas iš VMI pareigų po Finansų ministerijos, remiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos gauta medžiaga, atlikto patikrinimo, kuomet konstatuota, kad jis ne kartą susitikinėjo, teikė slaptą informaciją ir derino tyrimo veiksmus su koncerno "MG Baltic" viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)