"Lietuva demonstruoja, kad euro zona turi perspektyvą, yra labai geras projektas, ir mes prie jo prisidedame", - žurnalistams Briuselyje antradienį sakė finansų ministras.

Jis ES finansų ministrams pristatė Lietuvos Vyriausybė siekį nuo 2015 metų tapti 19-ąją euro zonos nare.

Eurogrupės - euro zonos finansų ministrų - pirmininkas Jeroenas Dijsselbloemas pabrėžė, kad sprendimai dėl Lietuvos prisijungimo bus priimti įvertinus birželį planuojamas skelbti Europos Komisijos ir Europos centrinio banko ataskaitas.

"Lietuvos valdžia išsakė savo ketinimus 2015 metų sausio 1 dieną įsivesti eurą. Kaip žinote, procesas vyksta. Komisija ir Europos centrinis bankas paskelbs reguliarias konvergencijos ataskaitas birželio pradžioje. Jų pagrindu galės būti priimti sprendimai Eurogrupėje ir ECOFIN (Ekonomikos ir finansų reikalų taryboje)", - spaudos konferencijoje sakė J.Dijsselbloemas.

Lietuvos Vyriausybė teigia, kad įsivedus eurą ir išnykus valiutos kurso rizikai atpigs skolinimasis, išnyks valiutos keitimo išlaidos, o šalis taps patrauklesnė investicijoms.

Kritikai baiminasi kainų didėjimo ir akcentuoja Lietuvos įnašą į Europos stabilumo mechanizmą, kuris turėtų siekti apie 300 mln. eurų per penkerius metus.

Lapkritį atlikta apklausa parodė, kad euro įvedimui pritaria 40 proc. Lietuvos gyventojų, prieš pasisako 49 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)