„Įpareigoję teikti informaciją apie rinkai siūlomus naujus finansinius produktus, galėsime stebėti finansinių produktų rinkos vystymosi kryptis, įvertinti, ar finansų rinkos dalyviai parenka tinkamas priemones rizikoms, susijusioms su nauju finansiniu produktu, valdyti. Jei kils abejonių dėl produkto tinkamumo vartotojams, nedelsdami rekomenduosime šalinti nustatytus pažeidimus, o prireikus viešai įspėsime vartotojus. Taip bendradarbiaujant su finansų rinkos dalyviais, bus siekiama, kad vartotojus pasiektų kokybiški finansiniai produktai“, – sakė Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

Kaip aiškina Lietuvos bankas, įsigaliojus naujai tvarkai, informacija turės būti teikiama apie investicinius produktus (pvz., investiciniai indėliai, investicinio gyvybės draudimo produktai ir kt.), apie dviejų ar daugiau produktų ir paslaugų derinius (pvz., paskolos būstui įsigyti ir gyvybės draudimo ar ne gyvybės draudimo derinys ir kt.), apie skolos vertybinius popierius (obligacijos, indėlių sertifikatai, liudijimai), kurie nėra draudžiami pagal Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymą, apie kreditavimo produktus.

Dokumento projekte išdėstyti teiktinos informacijos reikalavimai, tarp jų: informacija apie su produktu susietą finansinį turtą, apie tikslinę rinką ar vartotojų grupę, apie platinimo kanalus, planuojamą pardavimo apimtį. Be to, finansų rinkos dalyviai turės pateikti naujam finansiniam produktui būdingų rizikų aprašymą, nurodydami ne tik vartotojams, bet ir finansų rinkos dalyviams kylančias rizikas bei planuojamas priemones nustatytoms rizikoms valdyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)