"Kai šios valstybės prisijungs prie Europos Sąjungos, euras nusilps dar labiau", - pareiškė M.Ponzelinis (Massimo Ponzelini) Italijos Bolonės vykusioje Rytų Europai skirtoje konferencijoje.

"Geriausiu atveju euro padėtis nepakis", - pridūrė aukštas pareigūnas.

Gruodį Nicoje susitiksiantys Europos Sąjungos lyderiai turėtų suderinti reformas, kurios turėtų iki 2003-iųjų metų parengti Europos Sąjungą plėtrai.

Pirma ES plėtros "banga" apima Čekiją, Estiją, Vengriją, Slovėniją, Kiprą ir Lenkiją, tuo tarpu į antrąją pateko Latvija, Lietuva, Slovakija, Malta, Bulgarija ir Rumunija.

Kai kurios iš šių valstybių siekia netrukus po įstojimo į Europos Sąjungą prisijungti prie šiuo metu 11 valstybių jungiančios euro zonos.

"Kaip ekonominis blokas, jos nėra pakankamai didelės, kad galėtų sutelkti rinkoje euro paklausą ir sustiprinti šį valiutos vienetą. O šių valstybių infliacijos procesų poveikis eurui tikrai nepadės", - aiškino M.Ponzelinis (Massimo Ponzellini).

Aukštas pareigūnas aiškino, jog iš dalies kaltė dėl euro silpnumo tenka ekonominio augimo skirtumui tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Europos, taip pat politiniams skirtumams tarp bloko narių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją