Bendrosios Europos valiutos zonos 19 finansų ministrų susitiko Liuksemburge pirmą kartą nuo tada, kai buvo perrinktas kairiųjų pažiūrų premjeras Alexis Tsipras, praneša „EUbusiness“.

„Laukia daug darbų, vis dar nemažai reformų turi būti įgyvendinta, taip pat būtina parengti ir naujas reformas, - sakė euro grupės vadovas ir Nyderlandų finansų ministras Jeroenas Dijsselbloemas. - Patys graikai turi būti suinteresuoti kiek įmanoma greičiau jas vykdyti, kad galėtume tęsti bankų rekapitalizavimo procesą ir leistis į debatus dėl skolų restruktūrizavimo“.

A.Tsipras pirmadienį Graikijos parlamente turi pateikti naujai išrinktiems parlamentarams grupę priemonių, apimančių įvairiausius Graikijos ekonomikos aspektus.

„Nėra jokios kitos alternatyvos kaip vykdyti derybų su Europos Sąjunga (ES) metu prisiimtus įsipareigojimus“, - pareiškė Europos Sąjungos ekonomikos reikalų komisaras Pierre Moscovici.

„Ateityje laukia sunkūs sprendimai“, - kalbėjo A. Tsipras įstatymų leidėjams savo partijoje „Syriza“ prieš prasidedančią lemtingą savaitę. Jau trečiadienį bus balsuojama dėl pasitikėjimo Graikijos parlamentu. Šią savaitę A. Tsipras pažadėjo „greitu laiku įvykdyti“ ES iškeltas sąlygas mainais už finansinę paramą, kurias iš pradžių, per liepą vykusį referendumą, atmetė.