Balandį bendrovės „Markit“ rengiamas pirkimo vadybininkų indeksas (PVI), palyginti su kovu, sumenko nuo 52,2 iki 52,0 punkto. Trečiąjį šių metų mėnesį rodiklis buvo pakilęs aukščiausiai per pastaruosius 10 mėnesių.

Vis dėlto indeksas jau 22 mėnesius laikosi aukščiau 50-ties punktų ribos, o tai rodo, kad sektoriaus augimo tendencija išlieka.

Geriausiai lyginamuoju laikotarpiu pasirodė Airija ir Ispanija - čia daugiausiai išaugo naujų eksportuojamų prekių užsakymų.

Tiesa, Austrijos PVI rodo, kad šalies ekonomikoje ir toliau išlieka stagnacija - rodiklis silpsta jau septintąjį mėnesį iš eilės. Savo ruožtu Graikijoje matyti, kad naujų užsakymų skaičius ir gamybos aktyvumas krito sparčiausiai nuo pat 2013-ųjų.

Naujų darbo vietų skaičiaus didėjimas šalies apdirbamojoje pramonėje balandį tebekilo, matyti, kad jis auga jau aštuonis mėnesius iš eilės - sparčiausiai nuo pat 2011 metų rugpjūčio.

„Markit“ vyriausiasis ekonomistas Chrisas Williamsonas teigia: „Plėtros augimo nuosmukis leis patikrinti atsiradusį optimizmą dėl Europos centrinio banko vykdomos kiekybinio skatinimo programos bei tokių nuotaikų galimybes garantuoti (ūkio) atsigavimą".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)