Tai bus jau trečiasis toks susitikimas per dvi savaites, nes euro zonos finansų ministrai nesutaria, kaip susidoroti su didžiuliu Graikijos skolų kalnu.

Per susitikimą ministrai turėtų susitarti dėl plano, skirto pastatyti Graikijos ekonomiką ant kojų. Be to, jie taip pat turi susitarti su Tarptautiniu valiutos fondu, kaip geriausia finansuoti Graikiją ir sumažinti jos skolas, kurios, kaip prognozuojama, kitąmet išaugs iki 190 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Siekiama, kad skola per ateinančius 8-10 metų sumažėtų iki 120 proc. BVP.

Kol jie nepriėmė konkrečių sprendimų, ministrai nenori suteikti Graikijai daugiau paskolų, nes baiminasi, kad šalį reikės remti nuolatos.

Prancūzijos finansų ministras tikisi, kad pavyks susitarti

Prancūzijos finansų ministras Pierre Moscovici tikisi, kad euro zonos finansų ministrai per pirmadienį vyksiantį posėdį baigs derinti planą Graikijai ir skirs šaliai naują paskolos išmoką, informuoja "Dow Jones".

Tokią nuomonę ministras išsakė sekmadienį vakare, po šeštadienio pokalbio telefonu su euro zonos finansų ministrais.

"Vakar padarėme didelę pažangą, o tai reiškia, kad rytoj europiečiai turėtų laikytis bendros pozicijos", - sakė P. Moscovici ir pridūrė, kad susitarti pirmadienį yra įmanoma.

"Mes esame labai netoli sprendimo", - teigė ministras.

Euro zonos finansų ministrai bei Europos Komisijos, Tarptautinio valiutos fondo ir Europos centrinio banko atstovai pirmadienį dar kartą susitiks galutinai suderinti planą Graikijai ir nuspręsti, ar skirti jai naują gyvybiškai svarbią paskolos paketo išmoką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)