Telefonu nemokamai bus teikiamos konsultacijos apie bendrus ir praktinius euro įvedimo klausimus, rašoma būsimo šios paslaugos konkurso techninės specifikacijos projekte.

Nemokamos telefono linijos numeris būtų susijęs su dabartiniu euro ir lito santykiu (1 euras - 3,4528 lito), jo pradžia bus 8 800. Telefonas veiktų iki kitų metų kovo pradžios.

Informacija bus teikiama septynias dienas per savaitę nuo 8 iki 18 valandos. Numatoma, kad per mėnesį bus sulaukta apie 5 tūkst. skambučių.

Praėjusių metų lapkritį Eurobarometro atlikta apklausa parodė, kad už eurą pasisako 40 proc. Lietuvos gyventojų, prieš - 49 proc. lietuvių. Dar 11 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės.

Palyginti su praėjusių metų liepos mėnesio apklausa, nepritariančiųjų eurui sumažėjo 3 procentiniais punktais (liepą nepritarė 52 proc.), neturinčiųjų nuomonės - padaugėjo 3 punktais (liepą - 8 proc.), o už eurą pasisakančiųjų skaičius nepakito.

Finansų ministerija artimiausiu metu taip pat ketina skelbti su euro įvedimu susijusių žiniasklaidos planavimo ir reklamos talpinimo paslaugų konkursą.

Lietuva eurą nori įsivesti 2015 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)