Kaip rašo rus.ERR.ee, gamykla „AQ Lasertool“ metalo gaminius eksportuoja į Švediją, Braziliją, Argentiną ir net Japoniją. Su gamykla bendradarbiauja tokie stambūs užsakovai kaip tarptautiniai gigantai „Scania“, „Volvo“ „Bombardier“ ir ABB.

Gamyklai trūksta kvalifikuotų darbininkų. Daugumą jų tenka mokyti arba pačioje darbo vietoje arba siųsti į mokymus pagrindinėje bendrovėje Švedijoje.

Gamyklai ypač trūksta kvalifikuotų suvirintojų, galinčių dirbti su įvairiais metalais – kaip teigia patys darbininkai, dauguma šios srities profesionalų geresnio gyvenimo vyksta ieškoti į Norvegiją, Švediją bei Suomiją, nors vidutinis atlyginimas minėtoje gamykloje neretai viršija tūkstantį eurų (3450 Lt).

Šiais metais pastebimai padidėjus gamybos apimtims, gamykla į darbą priėmė beveik 20 žmonių. Šiuo metu trūksta mažiausiai 5 suvirintojų profesionalų ir kelių technikos operatorių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)