Europos Sąjungos vadovų taryba pratęsė Rusijai taikomas sankcijas, kurios buvo priimtos po Krymo aneksijos ir Maskvos veiksmų Rytų Ukrainoje.

Tai reiškia, kad jos galios dar iki 2017 metų sausio 31 dienos.

„Sankcijų pratęsimas tiesiogiai susijęs su finansų, energijos ir gynybos sektoriais bei dvejopos paskirties prekėmis“, – primena Europos Sąjunga.

Sprendimas sankcijas pratęsti argumentuojamas tuo, kad Minsko susitarimai Ukrainoje iki 2015 metų gruodžio 31 dienos taip ir nebuvo iki galo įgyvendinti.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės teigimu, pratęsusi sankcijas ES pademonstravo savo tvirtą ir nuoseklią poziciją, kad apribojimai Maskvai bus taikomi kol nebus įgyvendinti Minsko susitarimai.

„Bet koks nuolaidžiavimas paskatintų agresyvią Rusijos politiką ir padidintų grėsmę Ukrainos bei visos Europos saugumui", - prezidentės poziciją Eltai perdavė Prezidentūros spaudos tarnyba.

Birželio 21 dieną nuolatiniai Europos Sąjungos valstybių atstovai Briuselyje sutarė pratęsti sankcijas pusmečiui.

Tada tikėtasi, kad oficialiai sprendimas bus priimtas dar praėjusios savaitės pabaigoje.

DELFI primena, kad prieš porą dienų Rusijos prezidentas pratęsė vakarietiškų maisto produktų embargą iki 2017 m. pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1943)